VRŠAČKO POZORIŠTE ZATVORENO DO KRAJA JANUARA: Pauza zbog instaliranja nove opreme

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

09. 01. 2023. u 22:18

NARODNO pozorište „Sterija“ iz Vršca saopštilo je da neće izvoditi predstave do kraja januara, zbog instaliranja nove opreme za zvuk, svetlo i video projekcije.

ВРШАЧКО ПОЗОРИШТЕ ЗАТВОРЕНО ДО КРАЈА ЈАНУАРА: Пауза због инсталирања нове опреме

Foto: J.J.Baljak

Reč je o investiciji od 32,6 miliona dinara, koju realizuju zahvaljujući finansijskoj podršci Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, koju su dobili prošle godine.

To je ogroman iskorak u radu ove ustanove kulture, budući da trenutno koriste opremu stariju od pola veka.

Istina, 2021. su od beogradskog „Sava centra“, koji je delio rashodovanu opremu, dobili 16 reflektora novije generacije, kao i polovnu miksetu, ali i oni spadaju u zastarelu tehnologiju.

-Dizajn svetla i zvuka su nove umetničke discipline, koje predstavljaju neizostavni deo svake nove predstave. Mi smo, u tom pogledu, kaskali, ali će, zahvaljujući ovom kapitalnom projektu, produkcija naših komada ubuduće biti na mnogo višem nivou – zadovoljna je direktorka NP „Sterija“ Snežana Udicki.

Snežana Udicki, Foto J. J. baljak

Snežana Udicki

U toku je instaliranje miksete za svetlo najnovije generacije, kolokr-čendžera, roto-glave i standardne rasvete. Novi LED reflektori će biti raznih jačina i mogućnosti.

Biće instalirana i najsavremenija audio-mikseta sa pasivnim i aktivnim zvučnim kutijama, zatim bežični mikrofoni, kao i savremeni projektor, koji će omogućiti zahtevne projekcije na sceni na novom projekcionom platnu.

-To će nam omogućiti i da ispunimo sve produkcijske zahteve najvećih pozorišta iz Beograda, Novog Sada i regiona, koja učestvuju na našem renomiranom festivalu „Vršačka pozorišna jesen“. Vršačka publika će, tako, moći da gleda poznate predstave upravo onako kako se igraju na matičnim scenama, što je velika stvar – naglašava Udicki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije