POKLONI ZA DECU BEZ RODITELJSKOG STARANJA: Vršački privrednici ispunili novogodišnje želje štićenika doma „Vera Radivojević“

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

09. 01. 2023. u 18:28

VRŠAČKI privrednici su ispunili novogodišnje želje svih četrdesetak štićenika Doma za decu i omladinu „Vera Radivojević“ iz Bele Crkve, u okviru humanitarne akcije, koju je organizovao Grad Vršac.

ПОКЛОНИ ЗА ДЕЦУ БЕЗ РОДИТЕЉСКОГ СТАРАЊА: Вршачки привредници испунили новогодишње жеље штићеника дома „Вера Радивојевић“

Grad Vršac

Ova lokalna samouprava je novogodišnji koktel, koji je bio priređen uoči dočeka 2023, po prvi put posvetila deci bez roditeljskog staranja iz doma iz susedne Bele Crkve. Njihova pisma upućena Deda Mrazu okačili su na veliku jelku, a privrednici su ih nasumično uzimali i – ispunili.

Podela paketića organizovana je u Gradskom muzeju, u prisustvu gradonačelnice Dragane Mitrović i oko 60 privrednika, koji su se odazvali ovom humanom pozivu.

- Ovo je samo jedan od projekata koji smo realizovali zajedno sa domom „Vera Radivojević. Nastavićemo tu saradnju i ubuduće – zadovoljno je istakla gradonačelnica.

Za štićenike je bila priređena i dečja predstava, kao i slikanje sa Deda Mrazom.

Jedan osmogodišnjak je bio presrećan što je dobio „naručenu“ fudbalsku loptu i patike, desetogodišnjak što je dobio automobil na daljinsko upravljanje i zimsku jaknu, a dvadesetogodišnjk patike za futsal…

- Ovo je samo mali deo pomoći, koju redovno dobijamo od stanovnika i privrednika iz Vršca. Oni su nam najveći donatori i zato imaju posebno mesto u životu naše ustanove. Zahvalni smo što nas ni sada nisu zaboravili – kaže Zoran Stanković, direktor doma „Vera Radivojević“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)