PREMIJERNE "SLOBODNE DEVOJKE": Komad Tanje Šljivar 21. oktobra na repertoaru Ateljea 212

V.V.S.

18. 10. 2022. u 14:17

PRVO izvođenje predstave "Kao sve slobodne devojke" ( u režiji Selme Spahić) na repertoaru je Ateljea 212 u petak (21. oktobra), na Sceni "Mira Trailović".

ПРЕМИЈЕРНЕ СЛОБОДНЕ ДЕВОЈКЕ: Комад Тање Шљивар 21. октобра на репертоару Атељеа 212

foto:promo

Ovo je treći komad Tanje Šljivar u Ateljeu ( uz "Pošto pašteta" i "Režim ljubavi"), koji je imao praizvedbu u Dojčes teatru u Berlinu, a između ostalog, i javno čitanje u SAD, Hrvatskoj, Austriji i Italiji.

Pred publikom će se naći priča o sedam trinaestogodišnjih devojčica koje su zatrudnele na školskoj ekskurziji. Reč je o tekstu koji razotkriva diskriminatorske odnose naspram ženske, devojačke, maloletničke seksualnosti, njihovih doživljaja sveta, tradicionalnih vrednosti i starih društvenih tekovina u kojima žive i odrastaju, a koje svojim delovanjem preispituju.

U predstavi igraju Ana Mandić, Milica Mihajlović, Marta Bjelica, Jelena Stupljanin, Ermin Bravo , Marko Grabež,Marija Aleksić i Vera Jovanović. Autorski tim čine dramaturg Dimitrije Kokanov, scenografkinja Zorana Petrov, kostimografkinja Selena Orb, kompozitor Draško Adžić, koreografkinja Ana Dubljević i saradnik za scenski govor Dejan Sredojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)