NAŠA ZEMLJA POČASNI GOST ART MARKETA U BUDIMPEŠTI: Umetnički "Most Srbija"

M.A.K.

04. 10. 2022. u 17:20

PRVI put tokom jedanaestogodišnje tradicije Art Marketa u Budimpešti, naša zemljaće će biti specijalni gost ove vodeće smotre savremene umetnosti u regionu, od danas do 9.oktobra.

НАША ЗЕМЉА ПОЧАСНИ ГОСТ АРТ МАРКЕТА У БУДИМПЕШТИ: Уметнички Мост Србија

FOTO: Promo

Manifestaciju "Most Srbija", u 18 časova, u Balna centru, otvoriće Maja Gojković, potpredsednica vlade i ministarka kulture i informisanja.

Umetničke galerije iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca, i to "Bel Art", "Iks vitamin", "Štab", "Rima", "Novembar", "B2", "Monolog" i "Sanjaj" izložiće dela umetnika koje zastupaju. Tako će se pred međunarodnom stručnom javnošću i ljubiteljima umetnosti, naći radovi Đorđa Ivačkovića, Ane Vrtačnik, Andree Ivanović Jakšić, Uroša Đurića, Joškina Šiljana, Milije Čpajka, Đileta Markovića, Veljka Vujačića, Miće Stajčića, Nikole Markovića, Nine Ivanović i drugih. "Most Srbija" podrazumeva i dva umetnička projekta, muzejski kvart, izložbu savremene srpske fotografije, predavanja, tribune, performanse...

U budimpeštanskom muzeju Q Contemporary, sutra uveče će biti otvorena retrospektiva "Svet Mire Brtke", sa delima iz fondacije sa imenom naše međunarodno priznate umetnice. U petak će umetnica Marina Marković izvesti performans The Arrangment. Tokom sajma, u umetničkom studiju Gabor M. Szoke biće prikazan izbor iz privatne kolekcije Nenada M. Kostića, a umetnici iz Vojvodine, koji žive i rade u Mađarskoj, predstaviće se na izložbi "Umetnost bez granice" u galeriji "Mađar Muhilji". Postavkom "Fotografija posle fotografije" biće predstavljena i ova oblast srpske vizuele umetnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju