POTRAGA ADVOKATA ZA MILOŠĆU: Druga sezona dokumentarno-igrane serije "Branilac"

Novosti online

02. 10. 2022. u 16:00

DRAMSKA serija "Branilac", rađena prema istinitim događajima, krajem prošle godine privukla je brojnu publiku. Uzbudljive i potresne priče niko ne piše bolje od života, a potraga advokata za milošću prema nekim od najpoznatijih zločinaca Jugoslavije biće nastavljena i u drugoj sezoni, koju ćemo pratiti od 4. oktobra, utorkom, u 22.00, na RTS 1. Autorka serije Jelena Svetličić, po scenariju Vladimira Mančića, Sanje Savić i Biljane Maksić, i uz pomoć reditelja i direktora fotografije Gojka Despotovića, vodi nas dalje u prošlost kroz 12 novih epizoda.

ПОТРАГА АДВОКАТА ЗА МИЛОШЋУ: Друга сезона документарно-игране серије Бранилац

Foto: UP&UP

- Iz epizode u epizodu razotkrivamo anatomiju svakog zločina. To su priče o običnim ljudima koje smo mogli da poznajemo, jedni od nas koji se slome, izgube tlo pod nogama i učine nezamislivo. I niko ne zna šta je za koga crta koja se ne prelazi. Trenutak postaje događaj koji prebriše čitav život, a ono što od njega ostane preuzimaju branioci. Teme i motivi zločina su stari poznanici priča iz sudnice: novac, ljubomora, povređen ponos, čaršijske priče, osude i ceo spektar ljudskih slabosti. Uzroci su nešto mnogo više i tu počinje posebnost svakog od slučaja - ističe Jelena Svetličić.

U NOVIH 12 EPIZODA, OSIM VELjKA GUBERINE (NENAD STANIĆ), FILOTA FILE (TIHOMIR STANIĆ) I TOME FILE (ĐORĐE MARKOVIĆ), VIDEĆEMO JOŠ NEKE VELIKANE JUGOSLOVENSKE ADVOKATURE, POPUT JOVANA BAROVIĆA (ALEKSANDAR ĐURICA) I MILANA VUJINA (STRAHINjA BLAŽIĆ)

Serija "Branilac" zasnovana je na knjigama Olivera Injca "Velike advokatske odbrane" i Filote File "Branio sam na smrt osuđene", kao i na originalnim predmetima Veljka Guberine i Tome File. U nastavku, Nenad Jezdić ponovo igra Veljka Guberinu, Tihomir Stanić takođe reprizira lik Filota File, a videćemo opet i Đorđa Markovića kao Tomu Filu. U ovoj sezoni upoznaćemo se sa još nekim velikanima jugoslovenske advokature, poput Jovana Barovića, koga tumači Aleksandar Đurica, i Milana Vujina, koga će dočarati Strahinja Blažić.


- Ovaj serijal donosi vanvremenske priče o ljudskim sudbinama, ali i profesiji koja se temelji na zakletvi da brani, ne delo koje je počinjeno već čoveka koji je vrlo često unapred osuđen od javnosti. Saznaćemo koje su opasnosti i rizici ove, na oko udobne, profesije, naročito u trenucima kada se javnost obruši i povuče znak jednakosti između branioca i njegovog branjenika. Otkrićemo ulogu advokata u situacijama kada počinioci u magnovenju i izmenjenom stanju svesti nakon zločina ne traže nikakvu odbranu niti samilost za sebe i neočekivane ljudske interakcije u ovim zamršenim procesima. Upoznaćemo svet koji je dalek i okrutan i nema ništa zajedničko sa našim životima, do trenutka kad prepoznamo komšiju, rođaka, kolegu u nekoj od surovih priča. Kroz istragu i odbranu u toku procesa, odmotaće se klupko ljudskih sudbina. Imena likova, kao i lokacije samih događaja, izmenjeni su radi dramatizacije, ali slučajevi, sudski procesi, branioci i motivi zločina prikazani su autentično - podseća Jelena Svetličić.

OVAJ SERIJAL DONOSI VANVREMENSKE PRIČE O LjUDSKIM SUDBINAMA, ALI I PROFESIJI KOJA SE TEMELjI NA ZAKLETVI DA BRANI, NE DELO KOJE JE POČINjENO VEĆ ČOVEKA KOJI JE VRLO ČESTO UNAPRED OSUĐEN OD JAVNOSTI

U novoj sezoni videćemo priče iz različitih krajeva bivše Jugoslavije, od Crne Gore, preko Bosne i Hercegovine i Makedonije do Srbije. U ovoj sezoni domaćim glumcima pridružio se veliki broj kolega iz regiona, a u podeli su Srđan Grahovac, Toni Mihajlovski, Mišo Obradović, Marko Grabež, Boris Šavija, Bojan Žirović, Milena Predić, Pavle Mensur, Slaven Došlo, Nevena Nerandžić, Ivana Zečević, Vučić Perović, Sara Sandeva, Aleksandar Ristoski, Nebojša Milovanović, Ljubiša Savanović, Amar Ćorović, Nikola Rakočević, Marko Vasiljević, Aleksandar Stojković, Željko Erkić, Kristina Obradović, Branko Ilić, Jelena Simić, Andrej Šepetkovski, Tanja Pjevac...

 

BONUS VIDEO: SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024