NOMINACIJE ZA NAGRADU "ZLATNA ANTENA" NA 12. FEDISU: Žestoka borba

Jl. B.

16. 09. 2022. u 09:00

NA predstojećem, 12. Festivalu drama i serija (FEDIS) vodiće se žestoka borba za nagrade "Zlatna antena" u 12 kategorija.

НОМИНАЦИЈЕ ЗА НАГРАДУ ЗЛАТНА АНТЕНА НА 12. ФЕДИСУ: Жестока борба

Foto: Promo

U trci za glavnu žensku ulogu su Ivana Vuković ("Kljun"), Sonja Kolačarić ("Močvara"), Aleksandra Janković ("Azbuka naših života") i Nada Šargin ("Vreme zla"). Za epizodnu žensku ulogu nominovani su Isidora Simijonović ("Vreme zla"), Katarina Marković ("Močvara"), Nataša Šolak ("Kljun") i Jovana Gavrilović ("Kamiondžije d.o.o." i "Klan").

Kandidati za glavnu mušku ulogu su Nebojša Dugalić ("Vreme zla" i "Državni službenik"), Marko Janketić ("Ubice moga oca" i "Močvara"), Goran Šušljik ("Vreme zla") i Miloš Timotijević ("Besa"). Takmaci za epizodnu mušku ulogu su pokojni Marko Živić ("Branilac"), Radovan Vujović ("Vreme zla"), Stefan Vukić ("Kljun") i Mladen Sovilj ("Klan" i "Branilac"). Za glumačka otkrića nominovani su Anja Pavićević ("Močvara" i "Branilac"), Sara Simović ("Ubice moga oca 5"), Ema Pendlberi ("Blok 27" i Đorđe Mišina ("Azbuka naših života" i "Ubice moga oca 5").

Za najbolju režiju nadmeću se serije "Blok 27", "Crna svadba", "Ubice mog oca 5" i "Nečista krv". U trci za najbolji scenario su "Močvara 2", "Vreme zla", "Besa 2" i "Ubice mog oca 5". U kategoriji najbolje fotografije predložene su "Vreme zla", "Crna svadba", "Kljun" i "Državni službenik 3". Kandidati za najbolji kostim su "Crna svadba", "Nečista krv", "Državni službenik" i "Besa 2".

Za najbolju montažu bore se "Crna svadba", "Državni službenik", "Blok 27" i "Nečista krv". Nominaciju za najbolju muziku dobile su serije "Močvara 2", "Crna svadba", "Ubice mog oca 5" i "Kamiondžije d.o.o. 2". Ove godine FEDIS se održava od 4. do 6. oktobra u Domu omladine Beograda uz učešće 16 selektovanih serija iz Srbije i četiri iz regiona. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!