KNJIŽEVNA NAGRADA "MILICA STOJADINOVIĆ SRPKINJA": Konkurs Kulturnog centra Vojvodine "Miloš Crnjanski"

Lj.P.

01. 09. 2022. u 18:04

KULTURNI centar Vojvodine „Miloš Crnjanski“ raspisao je konkurs za dodelu književne nagrade „Milica Stojadinović Srpkinja“, ustanovljene kao javno priznanje pesnikinji, za knjigu poezije objavljene na srpskom jeziku, između dve pesničke manifestacije „Milici u pohode“.

КЊИЖЕВНА НАГРАДА МИЛИЦА СТОЈАДИНОВИЋ СРПКИЊА: Конкурс Културног центра Војводине Милош Црњански

FOTO: KCV Miloš Crnjanski

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, odnosno od 1. do 30. septembra, a u konkurenciji mogu biti nove zbirke autorki objavljene na srpskom jeziku od 15. septembra 2021., do 15. septembra ove godine.

U znak sećanja na srpsku pesnikinju Milicu Stojadinović Srpkinju, rođenu u Bukovcu 1828. umrlu u Beogradu 1878, sahranjenu u Požarevcu, savremenicu Vuka Karadžića i njegoša, pesnikinju koja je prva, između ostalog, ovekovečila stihom lepote Fruške gore, Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski“, već 46 godina organizuje Književne susrete „Milici u pohode“.

Autorke ili predlagači dostavljaju tri primerka knjige i ispunjen prijavni list za konkurs za dodelu književne nagrade Mil8ica Stojadinović Srpkinja koja se može preuzeti na veb sajtu Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“ www.kcvmc.rs .

Primerci knjige i ispunjen prijavni list treba poslati na adresu: Kuklturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski“, 21101 Novi Sad, Vojvode Putnika 2, s naznakom: „Za književnu nagradu Milica Stojadinović Srpkinja“. Primerci dostavljenih knjiga ne vraćaju se autorkama, odnosno predlagačima.

Odluku o nagrađenoj zbirci i laureatkinji doneće tročlana komisija književne nagrade „Milica Stojadinović Srpkinja“, a nagrada se sastoji od novčanog dela, diplome i promocije u Kulturnom centru Vojvodine „Miloš Crnjancki“ u okviru pesničke manifestaciji „Milici u pohode“ u oktibru ove godine, kao i objavljivanje nove zbirke ili izbora poezije nagrađene autorke u izdanju KCV „Miloš Crnjanski“ za narednu istoimenu manifestaciju.

BONUS VIDEO - TAKMIČENjE SAMO ZA FOTOGRAFE KOJI BRZO MISLE: U Novom Sadu počeo 9. "Frame 24", ocenjuje ceo svet

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere