JAPANSKA KOTO UMETNICA KANEKO SUMIE U BEOGRADU I ŠAPCU: Povodom obeležavanja 140 godina prijateljstva

J. Su.

01. 09. 2022. u 17:47

KAKO je 2022. godina kada obeležavamo 140 godina od uspostavljanja prijateljskih odnosa između Japana i Srbije, do kraja godine nas očekuju brojni događaji koji će doprineti daljem jačanju naših prijateljskih veza.

ЈАПАНСКА КОТО УМЕТНИЦА КАНЕКО СУМИЕ У БЕОГРАДУ И ШАПЦУ: Поводом обележавања 140 година пријатељства

Izvor: Ambasada Japana

Japanska ambasada u Srbiji najavljuje dva koncerta japanske koto i šamisen umetnice Kaneko Sumie. U šabačkom pozorištu koncert će se održati 5. septembra, u 20 časova i ulaz je besplatan. U Beogradu publika će moći da je sluša u Narodnom pozorištu, 7. septembra, u 20 časova.

Kaneko Sumie, japanska koto, šamisen i vokalna umetnica, svira koto od svoje pete godine. Karijeru je započela 1995. kada pobeđuje na Međunarodnom takmičenju Takasaki. Nakon što je diplomirala na Nacionalnom univerzitetu umetnosti u Tokiju, 2002. preselila se u Boston i studirala džez vokal na Berkli koledžu za muziku.

Nastupala je na prestižnim mestima, i sarađuje sa vizionarskim međunarodnim umetnicima i piscima. Nastupala je u više od 20 zemalja i blisko sarađivala sa ambasadom Japana. U Indiji, Bangladešu i Pakistanu posetila je mnoge neprofitne organizacije za decu ulice kako bi podstakla buduće obrazovanje. U 2018. godini proširila nastupe na Evropu. Kao predavač je gostovala na velikim akademskim scenama uključujuci: univerzitete Harvard, Prinston, Tehnološki institut Masačusetsa, Teksaški A&M univerzitet i Univerzitet Aoiama Gakuin.

Njena strast je usmerena na originalne i nove kompozicije. Izdala je 2 albuma. Drugi album Dead of the Night je dobro primljen zbog svog jedinstvenog i izuzetnog zvuka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati