SAJT PO MERI ČITALACA: Kompanija "Novosti" pokrenula onlajn knjižaru - novu adresu za sve knjigoljupce

V. N.

26. 07. 2022. u 09:05

DA su "Novosti" izdavač po meri čitalaca i onaj koji uvek ide u korak sa vremenom dokaz je i naš najnoviji projekat - onlajn knjižara.

САЈТ ПО МЕРИ ЧИТАЛАЦА: Компанија Новости покренула онлајн књижару - нову адресу за све књигољупце

Foto Z. Jovanović

Na adresi knjige.novosti.rs posetioci sajta mogu da pronađu naslove iz naše gotovo dvodecenijske bogate izdavačke produkcije, a očekuju ih i brojne povoljnosti i akcije.

- Kada je reč o inovacijama u štampi i prodaji knjiga, "Novosti" su pokretanjem Izdavačke delatnosti, pre 18. godina, apsolutno promenile tržište. Taj momenat u kulturi i koncept prodaje na kioscima zauvek će ostati temelj dostupnosti knjiga kada je reč o srpskom izdavaštvu. Danas, na naše, a i zadovoljstvo čitalaca, portfolio "Novosti" obogatili smo još jednim portalom, onlajn knjižarom - knjige.novosti.rs. Više od 7,5 miliona prodatih knjiga najpoznatijih domaćih i stranih autora, klasici i savremenici, garancija su da će onlajn knjižara "Novosti" biti digitalna adresa za sve ljubitelje dobre knjige - najavljuje direktor Kompanije "Novosti" Nedeljko Krsmanović.

Foto Novosti

Izdavačka delatnost naše kuće gotovo dve decenije postavlja standarde u izdavaštvu, sa naslovima kojima možemo da se ponosimo, beležeći izuzetnu prodaju knjiga koja se meri milionima primeraka.

- "Novosti" su u pionirskom poduhvatu pokrenule velike edicije svetskih i domaćih klasika i time se upisale na visoku poziciju na izdavačkoj mapi. Poslednjih godina postavljeni su novi standardi objavljivanjem značajnih naslova u oblasti savremenih i aktuelnih tema iz istoriografije, publicistike, putopisa, memoarske proze, do svedočenja o velikim ljudima koji su nas zadužili da ih ne zaboravimo. Od velikog istoričara koji je u svom delu "Pečat Milorada Ekmečića" sumirao istorijske tokove koji nas definišu i daju identitet ovom narodu, do našeg najnovijeg izdanja "Bio sam u paklu i pronašao sam raj" Maksima Klasanovića, o iskustvu čoveka koji je nevin ležao osam godina u najtežem i najstrožem zatvoru Tajlanda, o njegovom padu u ponor i duhovnom uzdizanju - kaže Jelena Jovović, urednik Izdavačke delatnosti "Novosti".

Foto Novosti

Jovovićeva podseća da je naš ekskluzivni autor akademik Matija Bećković, najveći živi pesnik, "gde god se čita na srpskom jeziku". U sva tri njegova pesničko-memoarska izdanja "100 mojih portreta", "Mojih 80" i "Onamo Namo" pratimo poetu čija se reč i stih slušaju sa najvećom pažnjom.

U bisere naše produkcije svakako je i naslov nobelovca Petera Handkea, koji je pre više od deceniju i po tražio pravdu za Srbiju.

- Veliki čovek, stvaralac, umetnik, vrhunski i briljantni pisac izabrao je i da svojim rečima bude na strani književnosti i istine. Delo "Zimsko putovanje do reka Dunava, Save, Morave i Drine ili Pravda za Srbiju", čini čast našoj velikoj biblioteci - dodaje Jelena Jovović.

"Novosti" su pokazale da idu u korak s vremenom, s tendencijama da objasne događaje iz naše aktuelne stvarnosti i iz bliske istorije:

- U najboljem maniru naše istoriografije, publicistike i memoarske proze nastavićemo i dalje da donosimo izuzetne i jedinstvene naslove kvalitetnih autora, koji u svoja dela ulažu i veliko istraživanje i dragoceno vreme. U takve spadaju memoarska proza "Stranci koji su zadužili Srbiju" Žiže Radivojević, o velikim delima i žrtvovanju stranaca koji su ushićeni veličinom istorije naše zemlje i hrabrošću njenih ljudi, rešili i svojevoljno se opredelili da za Srbiju učine najveće gestove. To je u nekim situacijama značilo i dati život. Ista autorka napisala je i izuzetnu knjigu "Velike srpske ljubavi" koja je imala nekoliko izdanja. Prvi put, na poseban način, dato je 40 ljubavnih priča koje svetle kroz osam vekova naše bogate istorije.

Na našem novom sajtu posetioci će uskoro moći da kupe knjige i drugih izdavača.

Plodna jesen

- "Novosti" svojim čitaocima obećavaju plodnu književnu produkciju, posebno ove jeseni, ako budemo imali sreće da se sretnemo na Sajmu knjiga, bez korone i nevolja koje nas sada muče - kaže Jelena Jovović.

Bogata ponuda

U ponudi onlajn knjižare nalaze se, između ostalih, i životopis patrijarha Pavla "Evo čoveka", autora protođakona Ljubomira Rankovića, zbirka pesama Rajka Petrova Noga "Dokumentarni detalji", studija "Srpska crkva u komunizmu" Jovana Janjića, knjiga o najboljem srpskom teniseru "Novak - pariske priče" iz pera našeg novinara Gorana Čvorovića, zatim "Beogradske priče" Zorana Nikolića, "Fajront u Sarajevu" Neleta Karajlića...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna