O BAKAMA, ČUDOVIŠTIMA I AJVI: Nove knjige za decu i mlade u izdanju kuće "Odiseja"

Marina Mirković

05. 07. 2022. u 11:26

NEKE bake mese najlepše kolače a neke pričaju najuzbudljivije priče. Neke nose kosu upletenu u pletenicu, a neke vole da se šminkaju.

О БАКАМА, ЧУДОВИШТИМА И АЈВИ: Нове књиге за децу и младе у издању куће Одисеја

Foto Promo

Svaka baka je posebna na svoj način, ali sve ih povezuje bezuslovna ljubav i posebna veza sa unucima. Sve one nas čuvaju i brinu o nama, maze, paze i uče nas, svaka na svoj način. U novoj knjizi Bee Taboade upoznaćete nanu Huanu i baku Lolu, dve potpuno različite bake koje, svaka na svoj način, ulepšavaju dane male junakinje i zajedno stvaraju uspomene koje svako od nas pamti celog života.

Foto Promo

Ovim rečima iz izdavačke kuće "Odiseja" najavljuju svoje novo izdanje, knjigu "Bake: svaka posebna na svoj način" koju je ispisala Bea Taboada, ilustrovala Viv Kembel, a na srpski prevela Jelena Ješić.

Beatriz Bea Taboada je španska književnica koja je uz svoje mališane ponovo otkrila književnost za decu i mlade, počela da piše za njih - i postala veoma uspešna! Njena prva knjiga "Ponekad je u maminoj glavi oluja" postala je bestseler odmah po objavljivanju, a slikovnica "Bake: svaka posebna na svoj način" savršen je poklon za svaku baku.

Foto Promo

Među novitetima u izdanju "Odiseje" je i knjiga koju potpisuju još dve španske književnice - Iria G. Parente i Selene M. Paskual te ilustratorka Iris de Muj, "Alma i sedam čudovišta" u prevodu Ane Kuzmanović Jovanović. Dirljiva i inspirativna priča koja se bavi izuzetno važnom temom: mentalnim zdravljem dece i mladih, pripovest je o devojčici Almi ispod čijeg kreveta stanuje sedam čudovišta, od onog slatkog šarenog preko tužnog i plačljivog do onog koje se hrani Alminom ljutnjom i samo raste...Čudovišta se, tako različita, međusobno ne slažu baš najbolje, ponekad se svađaju i smetaju jedno drugom. Ali, jedno im je zajedničko: ne vole da se o njima govori. Jer znaju da nas ne mogu pobediti ako nismo sami. Ovo nije horor priča, mada u njoj ima strahova, mraka i čudovišta. Ovo je drugačija priča, ona u kojoj se mališani upoznaju sa čudovištima najrazličitijih fela, kako bi mogli da im se suprotstave.

Foto Promo

Već razvijenoj "mreži" domaćih fanova serijala u izdanju "Odiseje", stiže završnica pripovesti o jedinstvenoj junakinji Ajvi, roman Kejleba Krispa naslovljen "Donesite mi glavu Ajvi Poket", sa ilustracijama Barbare Kantini, a u prevodu Sandre Bakić Topalović.

Iako joj je neprestano dešavaju najluđe zamislive stvari, Ajvi se uvek dočeka na noge - ipak je krasi urođeni instinkt preplašenog zeca, uz nekoliko trikova u rukavu i urođeni instinkt majstora prerušavanja... U burnoj završnici trilogije čitaoce očekuje avantura koja ostavlja bez daha, zabiberena neopisivom hrabrošću i nezamislivim opasnostima, ali i konačni odgovor na pitanje: Ko je zaista Ajvi Poket?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna