PREMIJERNE "METAMORFOZE": U novosadskom Pozorištu mladih nova predstava od 15.maja

V.V.S.

13. 05. 2022. u 11:26

PREDSTAVA "Metamorfoze", autorsko delo Saše Latinovića, premijerno će biti izvedeno na sceni Pozorišta mladih 15. maja, na zatvaranju "Novosadskih pozorišnih igara".

ПРЕМИЈЕРНЕ МЕТАМОРФОЗЕ: У новосадском Позоришту младих нова представа од 15.маја

foto:Promo

- Mit koji smo našim pozorišnim ritualom želeli da oživimo je mit pun magije i strasti. Mit o Medeji i Jasonu nam priča priču o natprirodno velikoj ljubavi dvoje ljudi, koja se, zbog ljudske slabosti, pretvori u zastrašujuću mržnju, iza koje ostaje pustoš. Publika će videti na koje je sve žrtve spremna velika ljubav, ali i za kakve su sve zločine sposobna izneverena očekivanja. Medeja je bila čuvena čarobnica, kćerka Helijevog sina Ejeta i Okeanide Idije. Kao njena majka kasnije se pominje boginja Hekata. Jason je bio sin Eolovog potomka Esona, koga je s prestola zbacio njegov brat Pelija, otevši mu presto. Da bi sprečio Jasona da preuzme presto nazad, Pelija ga pošalje u nemoguću misiju, da iz Kolhide u Jolk vrati runo krilatog zlatorunog ovna - najavljuju iz Pozorišta mladih.

U predstavi igraju Marija Radovanov, Neda Danilović, Slavica Vučetić, Slobodan Ninković i sam Latinović. Dizajnerka lutaka i kostimografkinja bila je Milica Grbić Komazec, koja je zajedno sa Latinovićem osmislila i scenografiju predstave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!