VEČE "DIVLJANU U ČAST": U UK "Parobrod" program posvećen našem velikom, prerano preminulom muzičaru

V.V.S.

06. 05. 2022. u 17:23

POVODOM rođendana Vlade Divljana, u utorak, 10. maja, u UK "Parobrod" biće organizovana projekcija filma, tribina i koncert - "Divljanu u čast".

ВЕЧЕ ДИВЉАНУ У ЧАСТ: У УК Пароброд програм посвећен нашем великом, прерано преминулом музичару

foto:Promo

Na programu je projekcija filma "Nebeska tema", Mladena Matičevića, kao i tribina "Hajde da pričamo o... Vladi Divljanu" ,čiji je autor i moderator Aleksandar Đuričić. Ovim povodom, Đuričić kaže:

- Simbol dobrog života, kvalitetne muzike i raspoloženja koje se nosilo u, krčagu i delilo sa prijateljima, između svega ostalog, bio je i jeste Vlada Divljan. Taj dečko nije obećavao, on je ispunjavao sve naše snove, mamio uzdahe, učio nas kako treba da se pleše i njiše, vodio nas je na more, ljubavlju terao kišu i pravio radosne dane. Bio je svetionik i kada je ovde bio mrkli mrak, a on svetli i dalje. I svojim osmehom i svojim glasom. Neponovljivo je njegovo preplitanje tananih emocija protkano istinskom ljubavlju prema svemu što vredi.

O Divljanu će govoriti Mladen Matičević, Dubravka Marković, Zdenko Kolar, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen Juričić Maks i drugi.

Kako se najavljuje, "Nebeska tema" scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma o velikanu naše muzike Vladi Divljanu. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije Vladinih pesama. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ANASTASIJI TRAČ TEŠKO PAO: Jelena otkrila u kakvom su odnosu