MESEC POPULARNIH KRIMIĆA: Maj uz najbolje TV detektive na kanalu Epik drama

N. D.

30. 04. 2022. u 13:44

DOK je ljudi biće i zločina. Na ovo nepisano pravilo, uprkos svim željama čoveka da u sebi potisne taj neobičan instinkt ka destrukciji, evolucija nema velikog uticaja.

МЕСЕЦ ПОПУЛАРНИХ КРИМИЋА: Мај уз најбоље ТВ детективе на каналу Епик драма

Foto Epik drama

Čini se čak da zločini postaju sve suroviji, a moderni zločinci sva čuda napretka koriste kako bi poradili na sopstvenoj kreativnosti. Upravo zbog toga i ne čudi što je žanr krimića kada je reč o TV serijama popularniji nego ikad. Ovaj maj na kanalu Epik drama, stoga, obeležiće TV priče o najboljim majstorima raskrinkavanja kriminalaca, detektivima koji se bore sa "prljavim umovima" kroz razne epohe naše civilizacije. Za sve ljubitelje dobre krimi-drame maj će biti prava poslastica, a već prvu nedelju otvoriće neke od najpopularnijih serija ovog žanra poput "Detektiva Murdoka" i "Misterija Frenki Drejk", na koje će se kasnije tokom meseca nadovezati "Istrage gospođice Fišer", "Inspektor Mors", "Agata Kristi: Slučajevi gospođice Marpl", "Agatin Hjerson".

Mesec krimića na kanalu Epik drama otpočeće već u ponedeljak 2. maja sa novom epizodom "Detektiva Murdoka" koja će se emitovati od 13.00. Mada smo od mladog i avangardnog detektiva naučili već na svakakva iznenađenja, pa čak i na to da mu u rešavanju slučajeva pomaže Nikola Tesla, izazov je ovog puta veliki čak i za njega. Miran san stanovnika viktorijanskog Toronta potresaju drske pljačke lopova iz napuštenih podzemnih tunela ispod grada. Na udaru su draguljarnice, a beskrupulozni zločinac svakim novim napadom udara žestok šamar policiji kanadskog metropolisa sa početka 20. veka. Međutim, ono što za policiju predstavlja strepnju, Murdoku je izazov veka. Ne trebate ni da se pitate hoće li se upustiti u jurnjavu zapuštenim tunelima u koje ljudska noga nije kročila decenijama unazad. U lovu na zlikovca iz mraka čuveni detektiv, naravno, ne kreće bez nove spravice. Baš zbog toga je Murdok i poznat kao preteča serija kao što su "Mesto zločina" i "Mornarički istražitelji".

Foto Epik drama

Tragom zločina nastavljamo već 6. maja u seriji "Misterije Frenki Drejk". Radnja je smeštena koju deceniju kasnije, u period političkog i društvenog vakuuma između dva svetska rata, a nova epizoda koja je na programu od 14.40 glavne junakinje serije zatiče u trenutku kada im život izgleda poput San Franciska posle zemljotresa 1906. Rešavanje zločina je poslednje o čemu mogu da razmišljaju. Otac glavne junakinje Frenki Drejk je u životnoj opasnosti. Trudi napušta posao u policiji, Mari se nalazi pred životnom dilemom - biti iskren i ne naljutiti nikoga, ili reći sve u lice i sebi olakašati teret nagomilan usled godina trpljenja loših odnosa u porodici. Porodični problemi muče i Flo, s tim što su njeni nešto drugačije prirode. Na kućnu adresu njenih roditelj stigla je pretnja smrću. Mamac sasvim dovoljan da se junakinje serije još jednom uhvate u koštac sa kriminalom. Ovoga puta, motiv je još snažniji - ugrožen je neko njima blizak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)