DŽORDŽ DŽENTLI BRANI ČAST SKOTLAND JARDA: Novi britanski TV detektiv stiže na kanal Epik drama

N. D.

17. 04. 2022. u 10:37

TOPLIJE dane na kanalu Epik drama dočekujemo uz detektivsku dramu koja će gledaoce "prikovati uz ekran". "Inspektor Džordž Džentli", serija koju pratimo od 7. maja subotom u 19.30 (dve epizode) televizijska je adaptacija jednog od čak 46 romana spisatelja Alana Hantera, koji prate avanture inspektora Džentlija.

ЏОРЏ ЏЕНТЛИ БРАНИ ЧАСТ СКОТЛАНД ЈАРДА: Нови британски ТВ детектив стиже на канал Епик драма

Foto Vijasat

Za scenario serije zadužen je nagrađivani pisac serije "Naši prijatelji sa severa" Piter Flaneri, a glavnu ulogu tumači poznati britanski glumac Martin Šo.

Radnja serije smeštena je u Veliku Britaniju tokom 1964, u vreme kada je linija između policije i kriminalaca postajala sve nejasnija. U tom periodu britanska omladina bila je na ivici društvene i seksualne revolucije, a trgovina drogom promenila je lice policije zauvek. Inspektor Džordž Džentli jedan je od retkih neiskvarenih ljudi u Skotland jardu, a njegov osećaj za javnu dužnost je sve ređa pojava u policiji, gde je korupcija postala rasprostranjena i nekontrolisana. Ali njegova nemilosrdna potraga za ozloglašenim gangsterima kao što je Džo Vebster (Fil Dejvis) dovodi do ubistva Džentlijeve voljene žene Izabele, iza kog stoji sam Vebster. Žudeći za osvetom, kada ožalošćeni Džentli sazna za ubistvo mladog motocikliste Džonija Listera, koji je bio deo narko-lanca u Nortamberlendu, on insistira da mu se preda taj slučaj, jer u njemu prepoznaje Vebsterov "potpis". Ovaj slučaj, odlučuje on, biće mu i poslednji...

Foto Vijasat

U Nortamberlendu, Džordž se susreće sa tvrdoglavim mladim detektivom narednikom Bakusom (Li Inglbi), koji je ubeđen da je glavni osumnjičeni za ubistvo Džonija Listera harizmatični vođa bajkerske bande Riki Deming (Ričard Armitidž). Kako slučaj postaje sve složeniji, Džentli mora da odluči da li se Bakusu može verovati. Temperamentan je i ambiciozan, može li i njega privući korumpirani put kojim su krenule njegove kolege?

Ili Džentli može da očuva Bakusov integritet netaknutim? Kako slučaj dostiže vrhunac, Džentli počinje da oseća da je njegova sorta policajaca sada potrebnija više nego ikada - i da možda ipak nije spreman da se povuče.

Hoće li ovaj detektivski dvojac uspeti da "opere" ukaljan obraz londonske policije i vrati poverenje naroda u poljuljani Skotland jard i njegove inspektore koje su zavela iskušenja podzemlja u svetu koji se menja? Saznaćemo od 7. maja na kanalu Epik drama.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega