EXPLOZIV PONOVO ODNEO POBEDU NA FESTIVALU ZLATNA BUKLIJA: NAGRAĐENI KORACI SVETOG SAVE

Promo

30. 04. 2022. u 10:00

Emisija "Exploziv" koja se već više od 10 godina prikazuje na televiziji Prva, potvrdu svog uspeha svake godine dobija i na brojnim festivalima. Ovogodišnje priznanje za kvalitet stiglo je sa 17. međunarodnog festivala dokumentarnog filma ,,Zlatna buklija", održanog 29. aprila u Velikoj Plani.

EXPLOZIV ПОНОВО ОДНЕО ПОБЕДУ НА ФЕСТИВАЛУ ЗЛАТНА БУКЛИЈА: НАГРАЂЕНИ КОРАЦИ СВЕТОГ САВЕ

Reporterke Exploziva Foto: Promo

Novinarka Tijana Nikolić osvojila je nagradu ,,Zlatna buklija" za dokumentarni film ,,Koraci, Sveti Sava". U dokumentarcu otvara se pitanje  da li su mošti Svetog Save spaljene i ukoliko nisu gde su. Tijana kaže da su za potrebe snimanja prešli hiljade kilometara i ističe da posebnu zahvalnost duguje svojim kolegama.

Foto: Promo

Manastir Bošnjane kod Kruševca – otac Aleksej

,,Snimali smo u Srbiji na nekoliko lokacija. Pomogla mi je koleginica Jasna Janković koja je u potrazi za pričom otišla do Bugarske, dok sam ja stigla i do Crne Gore, tako da dosta je kilometara pređeno. Mnogo smo istraživali da bismo uopšte mogli da postavimo neka pitanja. Zaista sam ponosna na celu ekipu Exploziva, koja je zajedno sa mnom uradila jedan ovakav dokumentarac", dodaje Tijana i napominje da će film "Koraci, Sveti Sava" uskoro biti prikazan na televiziji Prva, a da do tada gledaoci mogu da prate  aktuelne, zanimljive, ali i potresne priče  svakog radnog dana od 18.45 na Prvoj TV. Svaki dokumentarac napravljen iz "explozivne radionice" jednako je dobar, što svedoči i Grand prix ,,Zlatna buklija" za ukupan rad na značajnim sadržajima koji je takođe  pripao emisiji Exploziv. Reč je o filmovima ,,Žuta kuća" Ane Rajković, ,,Koraci, Sveti Sava" Tijane Nikolić, ,,Sinan" Maje Obradović, ,,Vanga" Jasne Janković, ,,Bunker" Tijane Nikolić i ,,Advokat" Milice Dačić koji su producentski i autorski učinak televizijske kuće TV Prva i Exploziv. 

Foto: Promo

Hram Svetog Save

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)