RAČUN I ZA KUPOVINU POZORIŠNE KARTE: Siniša Mali u poseti teatru "Duško Radović" koji je prešao na sistem e-fiskalizacije

V. N.

04. 03. 2022. u 22:46

MINISTAR finansija Siniša Mali posetio je u petak pozorište "Duško Radović", koje je prešlo na novi sistem e-fiskalizacije, i tom prilikom pozvao i druge ustanove kulture, kao i sve ostale obveznike fiskalizacije, da što pre pređu na novi model i da ne čekaju krajnji rok, odnosno, 30. april ove godine.

РАЧУН И ЗА КУПОВИНУ ПОЗОРИШНЕ КАРТЕ: Синиша Мали у посети театру Душко Радовић који је прешао на систем е-фискализације

Foto Tanjug

Ministar je kupio dve ulaznice sa svojom "dina" platnom karticom, a tom prilikom je prikazano i kako se koristi uređaj za fiskalizaciju koji je Banka Poštanska štedionica ustupila na korišćenje Malom pozorištu "Duško Radović".

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo obavili prvu kupovinu karata u pozorištu Duško Radović po novom Zakonu o fiskalizaciji. Po tom zakonu, sve ustanove kulture kada prodaju ulaznice, bilo da su muzeji ili pozorišta, u obavezi su da, uz svaku kartu, izdaju i fiskalni račun - rekao je Mali.

On je zahvalio direktoru pozorišta što su podržali napore Vlade Srbije kada je fiskalizacija u pitanju i što su pokazali veru u ono što radi država Srbija.

Aleksandar Nikolić, direktor Malog pozorišta "Duško Radović" podsetio je na istorijat pozorišta dug 72 godine.

- To znači da smo u najboljim godinama, ali bez obzira na to, mi razumemo progres i promene, da moramo da budemo živi i vitalni i da idemo u korak sa vremenom. U tom smislu prepoznajemo značaj e-fiskalizacije - naveo je Nikolić.

Nakon kupovine karata ministar Mali je sa direktorom pozorišta zalepio nalepnicu "I ja sam e-fiskalizovan" na ulazu u tu ustanovu kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna