BAHOVA "PASIJA PO MATEJI": Posle tri decenije ponovo u Beogradu,na sceni Kolarčeve zadužbine

V.V.S.

02. 03. 2022. u 12:28

BAHOVO najveće delo "Pasija po Mateju", posle trideset godine, ponovo se izvodi u Beogradu. I to ovaj put na istorijskim instrumentima - premijerno u našoj zemlji.

БАХОВА ПАСИЈА ПО МАТЕЈИ: После три деценије поново у Београду,на сцени Коларчеве задужбине

foto:Promo

Novosadski hor "Orfelin" i ansambl "Nju Triniti Barok" uveliko program probaju u novosadskoj Sinagogi, gde će se u okviru proslave "Novi Sad - Evropska prestonica kulture 2022" ovo remek-delo izvesti večeras (sreda, 2. mart), a u Beogradu u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine narednog dana.

Dirigent projekta Tamara Adamov Petijević za ovu priliku okupila je izuzetan vokalni ansambl sastavljen od šest solista, među kojima je čak pet stranaca. Uloge Jevanđeliste i Isusa date su tenori Rihardu Rešu i baritonu Kristijanu Hilcu iz Nemačke, dok arije pevaju naša sopranistkinja Radoslava Vorgić, mecosopranistkinja Ivana Srbljan iz Hrvatske, italijanski tenor Luiđi Kjaramonte, kao i bas-bariton Valteri Torika iz Finske.

Instrumentalni ansambl čine članovi ansambla za ranu muziku "Nju Triniti Barok", koga vodi naš priznati umetnok u oblasti baroka, maestro Predrag Gosta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!