OBELEŽEN 75. ROĐENDAN BDP: Tradicionalna dodela godišnjih nagrada

Š. M.

21. 02. 2022. u 11:00

BEOGRADSKO dramsko pozorište juče je obeležilo 75. rođendan tradicionalnom dodelom godišnjih nagrada, a donesena je i odluka da će Fond za stipendije BDP od sada nositi ime preminulog glumca Marka Živića.

ОБЕЛЕЖЕН 75. РОЂЕНДАН БДП: Традиционална додела годишњих награда

Foto Tanjug

Takođe je posle dve godine priprema, od sinoć sa emitovanjem programa počela i Televizija BDP, a plan je da se ostvari saradnja sa svim ateljeima u Srbiji, regionu i Evropi. Glavna nagrada "Tatjana Lukjanova" za višegodišnji doprinos pripala je Mileni Zupančič, a priznanje joj je uručila prošlogodišnja dobitnica Mirjana Karanović.

Specijalna nagrada za kolektivnu igru dodeljena je ansamblu predstave "Tiho teče Misisipi" Vladimira Tabaševića, u režiji Ivice Buljana.

Nagrađeni su Aleksandar Jovanović, Branka Katić, Vladan Milić, Vesna Čipčić, Dunja Stojanović, Jana Milosavljević, Mladen Sovilj, Miloš Petrović Trojpec, Milan Zarić, Nikola Malbaša i Vladimir Tabašević. Priznanje za umetničko ostvarenje, za najbolja ostvarenja članova ansambla kuće i gostujućih umetnika i autora u predstavama BDP pripalo je reditelju Veljku Mićunoviću za režiju predstave "Demokratija" Josifa Brodskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!