SLAVE 30 GODINA RADA: Veliki jubilej Kulturnog centra Kruševac

S. BABOVIĆ

17. 02. 2022. u 13:49

KULTURNI centar Kruševac danas i sutra obeležava 30 godina od osnivanja, a povodom ovog značajnog jubileja održavaju se svečana akademija, izložbeni, filmski, dramski i muzički događaji.

СЛАВЕ 30 ГОДИНА РАДА: Велики јубилеј Културног центра Крушевац

Foto: KCK

Večeras se odvija program posvećen Tomi Zdravkoviću: besplatna projekcija filma „Toma“ od 17 sati u Bioskopu Kruševac, a potom, od 20 sati - koncert Nenada Milevskog.

U Kulturnom centru podsećaju da je ova ustanova nastala 1992. godine spajanjem nekadašnjeg Doma omladine i pionira „Mladost i društvenog preduzeća „Kruševac film“.

- Do sada, pune tri decenije, svojim brojnim programskim, edukativnim, zabavnim, dramskim, muzičkim, festivalskim i filmskim sadržajima, kao i radom sa mladima kroz brojne sekcije i kreativne radionice, pokazali smo da predstavljamo stožer i značajno mesto u kulturi grada Kruševca i okoline - predočavaju u KCK povodom jubileja.

Svečana akademija sa dodelom nagrade „Slovo ljubve“ autoru Momiru Dragićeviću, održaće se sutra u bioskopu od 19 sati, posle čega će publika imati prilike da vidi kabare - komediju „Nas dve, koju režira i gde glumi Tatjana Kecman, a peva Anja Radonjić (Zoe Kida).

- Prestižna nagrada „Slovo ljubve“ dodeljuje se stalnim saradnicima KCK, za rad i posvećenost širenju kulture i umetnosti-napominju u KCK.- Nagrada se sastoji od Povelje sa imenom i prezimenom laureata i tekstom pesme Despota Stefana Lazarevića, kao i novčanim delom nagrade.

BONUS VIDEO: Petar Dinčić (19) osvojio zlatnu medalju na Svetskom kupu u Minhenu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)