SPAS SVETA IZ BEOGRADA: Čuveni holivudski scenarista i producent Din Devlin snima u Srbiji

A. POPADIĆ

27. 01. 2022. u 10:28

ČUVENI američki producent, scenarista i reditelj Din Devlin počeće u martu snimanje svoje nove SF serije u Srbiji - The Ark, saznaju "Novosti".

СПАС СВЕТА ИЗ БЕОГРАДА: Чувени холивудски сценариста и продуцент Дин Девлин снима у Србији

"Dan nezavisnosti", Foto IMDb

Iako još nije poznata glumačka ekipa, zna se da je kanal Syfy (nekadašnji Sci-Fi, deo mreže NBC Universal) već naručio 12 epizoda.

I dok su glumci još nepoznati, Devlin je i te kako znan srpskoj publici. U filmskom svetu slovi za jednog od najboljih SF scenarista, proslavio se saradnjom sa velikim Rolandom Emerihom sa kojim je napisao i producirao hitove "Univerzalni vojnik" (njegov prvi scenario), "Dan nezavisnosti", "Godzila", "Zvezdana kapija"... NJegov rediteljski debi bio je poznati film katastrofe "Geostorm", iz 2017, sa DŽerardom Batlerom u glavnoj ulozi.

"Godzila", Foto IMDb

Radnja serije The Ark (čiji naslov aludira na biblijsku Nojevu barku) smeštena je 100 godina u budućnost kada su počele misije kolonizacije drugih planeta kao neophodnost da se obezbedi opstanak ljudske rase. Prva od ovih misija, na svemirskom brodu Ark One, suočiće se sa katastrofalnim događajem koji će izazvati ogromno razaranje i brojne ljudske žrtve. Budući da im je ostalo više od godinu dana pre nego što stignu do "svoje" planete, posada mora da učini gotovo nemoguće da bi ostala na kursu i preživela, uprkos nedostatku životnih zaliha, ali i gubitku vođa ekspedicije.

DŽonatan Ingliš, Foto M. Anđela

- Serija The Ark je savršena ponuda za publiku kanala Syfy i sugurni smo da će fanovi prigrliti ovu uzbudljivu priču Dina Devlina, jednog od najuspešnijih i najcenjenijih SF autora današnjice - izjavila je Liza Kac, predsednik NBCU Entertainment and Streaming.

"Zvezdana kapija", Foto IMDb

Iza serije The Ark stoji Devlinova kuća Electric Entertainment. Srpski koproducent biće ovdašnja Balcanic Media DŽonatana Ingliša i Ivane Vasić. Devlinu i Inglišu je ovo već peta saradnja, a poslednja je bila na popularnoj seriji The Outpost ("Predstraža").

- Srećni smo zbog najave kojom se nastavlja produkcijsko partnerstvo između Electric Entertainment i Balkanic Media. The Ark će biti prva sezona neke SF serije koja će se producirati u Srbiji, a to je fantastično priznanje za sve srpske filmske radnike i studije, koji će biti deo ove uzbudljive nove produkcije. Raduje nas i što donosimo novu seriju u PFI Studios koji je bio dom za "Predstražu" i mnoge druge naše produkcije - poručio je DŽonatan Ingliš.

Din Devlin, Foto EPA

Učestvuje i Glasner

KOAUTOR i izvršni producent serije The Ark (uz Dina Devlina) je DŽonatan Glasner, takođe poznato ime u filmskom svetu kao autor i reditelj najdugovečnije neprekidno prikazivane SF serije - "Zvezdana kapija SG-1". Glasner je potom bio izvršni producent, scenarista i reditelj popularne serije "Istražitelji iz Majamija" sa legendarnim junakom Horejščom Kejnom, i reditelj druge franšize - "Istražitelji iz NJujorka". Sa DŽonatanom Inglišom sarađivao je kao scenarista i koproducent na "Predstraži".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)