STIŽU "KAMIONDŽIJE D.O.O." I "UBICE MOG OCA": Premijere novih sezona popularnih domaćih serija od 8. januara

J. BANjANIN

08. 01. 2022. u 09:47

TOKOM praznika običaj je da razmenjujemo poklone, pa su se i televizije potrudile da nas daruju raznovrsnim sadržajem.

СТИЖУ КАМИОНЏИЈЕ Д.О.О. И УБИЦЕ МОГ ОЦА: Премијере нових сезона популарних домаћих серија од 8. јануара

Tihomir Stanić, Nenad Jezdić i Marko Gvero, Foto RTS

U nedelji pred nama, od 8. januara, na male ekrane stižu drugi deo komedije "Kamiondžije d.o.o." i peti ciklus krimi-drame "Ubice mog oca". Ove domaće serije su žanrovski različite, ali imaju jednu sličnost - 12 novih epizoda.

Baja u zatvoru, Žića lažni advokat

Nastavak avantura majstorskog dvojca, šoferskog tandema Baje i Žiće, u tumačenju Nenada Jezdića i Tihomira Stanića, pratićemo vikendom, od 20.00, na RTS 1. Po uzoru na zamisao pisca Gordana Mihića scenario druge sezone potpisali su Vladimir Đurđević, Marijana Čulić Vićentić i reditelj Filip Čolović. Porodična komedija, nastala u produkciji RTS i kuće "Nira Pro", pričaće nam o običnim ljudima koji pokušavaju da savladaju nedaće i izbore se za svoje parče sreće. Nastavak donosi nove ljubavne, poslovne, finansijske, porodične i druge zavrzlame u njihove živote. Baja završava u zatvoru jer je pretukao bezobzirnog prevaranta, a Žića se lažno predstavlja kao advokat kako bi ga izvukao na slobodu.

- Drugu sezonu počinjemo iz kontre. Svi likovi posle lepršavog kraja prvog ciklusa završavaju na neočekivanim mestima. Baja je u zatvoru, a cela Žićina porodica odlazi u Grčinu vikendicu, odsečenu od sveta. Sve im je u životu na dohvat ruke, ali im izmiče.

Jovana Gavrilović i Andrej Šepetkovski, Foto RTS

Pokušavamo da kroz likove vratimo zaboravljene vrednosti i to je sada glavna nit serije koja, za razliku od svih ostalih, ističe pozitivnost i drugarstvo. Ne želimo da naši likovi, koji imaju takve osobine, završe negativno. Međutim, dešava im se mnogo lošeg, kao i svim ljudima koji idu srcem. Kamion je i dalje naš treći lik iako je u predhodnom serijalu delovalo da je Žućko trajno pokvaren. Naši junaci su pokušali bez njega, ali na kraju nisu dugo mogli tako - kaže za "TV novosti" Filip Čolović.

„Kamiondžije” d.o.o., Anka Gaćeša Kostić i Paulina Manov, Foto V. Danilov

Uz već poznate likove, Žićine supruge Dare (Paulina Manov), Žićinog tasta Grče Jarca (Branislav Zeremski), Grge Murinja (Marko Gvero), kelnerice Zoke (Tanja Pjevac), Mileta (Bojan Dimitrijević), Silvane (Iva Ilinčić), Đerasime (Danina Jeftić) i Bate Krnjaje (Slobodan Boda Ninković) gledaćemo nove junake koje će igrati Branka Pujić, Andrej Šepetkovski, Jovana Gavrilović, Mladen Sovilj, Sofija Juričan, Vladislav Mihailović, Anka Gaćeša Kostić i mnogi drugi.

Tihomir Stanić i Sanja Moravčević u seriji "Ubice mog oca 5", Foto V. Danilov

Aleksandar najzad otkriva istinu

Za sve ljubitelje lika i dela inspektora Aleksandra Jakovljevića, kog igra Vuk Kostić, stižu lepe vesti. Novu sezonu ćemo gledati vikendom, od 21.00, na kablovskom kanalu Superstar TV, a od 12. januara, sredom i četvrtkom, u 22.00, i na TV Prva. Scenario novog ciklusa, kao i prethodnog, potpisuje samo Nataša Drakulić, a režiju mlada Maša Nešković. Za akcione scene ponovo je zadužen Miloš Kodemo, a za produkciju "Film danas" i "Telekom Srbija". Do sada smo bez daha pratili kako Aleksandar Jakovljević rešava razne slučajeve i pokušava da pronađe ko je ubio njegovog oca Mileta. Strpljenje će se isplatiti, jer Aleksandar najzad otkriva ubice, ali zločinima tu nije kraj.

Branka Katić, "Ubice mog oca 5" foto A. Jevtović

- Rekonstruisaćemo život Aleksandrovog oca, koga igra Vladan Gajović. Rasvetlićemo njegove poslednje dane i ubistvo, koje je izlomilo Aleksandrov život - priča za "TV novosti" Nataša Drakulić. - Novi glavni zločin inspirisan je veoma surovim primerima vršnjačkog nasilja koji se dešavaju poslednjih godina. Pošto je slučaj zasnovan na istinitim događajima, policija nam je pomogla da ga osmislimo. Ova vrsta kriminala je možda i ozbiljnija od onog kojim smo se do sada bavili, jer nije vidljiva na prvi pogled, a ostavlja dalekosežne posledice. Takvo nasilje često se završava samoubistvom, a teško se priznaje i prepoznaje. Nadam se da će ova serija moći makar nekome da pomogne da prepozna dete koje se povuklo u sebe i da shvati da sa takvim detetom mora da se razgovara. Nije laka tema, ali mislim da je preko potrebna.

Predrag Bjelac i Goran Šušnjik, Foto Promo

Dobro uigranoj glumačkoj ekipi u kojoj su Tihomir Stanić, Marko Janketić, Nina Janković Dičić, Sloboda Mićalović, Marko Vasiljević, Isidora Građanin i Ivan Zablaćanski, pridružiće se Branka Katić, Frano Lasić, Branimir Popović, Petar Božović, Zoran Cvijanović, Tanja Pjevac, Goran Šušljik, Đorđe Mišina, Sara Simović i drugi.

Poštovaoci "Ubica" od svake sezone očekuju i uzbudljive zaplete i muzički hit za kafanu, a pevač Saša Matić je snimio još jednu numeru za seriju. Posle pesme "Rastanak", koja je pratila treći ciklus, Matić sada peva "Čujem da se ovih dana razvodiš".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)