ROMANSIRANA BIOGRAFIJA DAME KOJA JE VOLELA NIKOLU TESLU: Ana Atanasković ispisala priču o Ketrin Mekmehon DŽonson

D. B. M.

02. 12. 2021. u 22:52

SPISATELJICA i novinarka Ana Atanasković napisala je romansiranu biografiju Ketrin Mekmehon DŽonson, dame koja je neizmerno volela velikog naučnika Nikolu Teslu, najboljeg prijatelja svog supruga. Tako je kroz uzbudljiv dnevnik glavne junakinje u romanu "Moja ljubav Nikola Tesla" ("Laguna") čitaocima podarila izuzetan opis slavnog pronalazača i brojnih poznatih pisaca i značajnih ljudi tog vremena, kao i sjajan uvid u razvoj NJujorka i Amerike, procvat časopisa, gradnje, načina razmišljanja i života.

РОМАНСИРАНА БИОГРАФИЈА ДАМЕ КОЈА ЈЕ ВОЛЕЛА НИКОЛУ ТЕСЛУ: Ана Атанасковић исписала причу о Кетрин Мекмехон Џонсон

Arhiva

-Čitaoci će u knjizi pronaći mnoštvo novih podataka, jednu istinitu priču o kojoj se do sada malo znalo - ljubav jedne žene, Ketrin DŽonson, Amerikanke, prema Nikoli Tesli, čarobnjaku. Takođe, mogu saznati i kako je Tesla provodio vreme sa njenom porodicom, dolazio na njihove zabave, družio se s elitom i bio predmet uzdaha mnogih drugih žena, što je stvaralo emotivne komplikacije i u duši Ketrin DŽonson. Nadasve, mogu očekivati emotivni zemljotres, koji iz njene duše kreće i ostaje u etru, njenu nesebičnu privrženost i sve patnje kroz koje je prošla, prateći ga, kao ženski deo njegove duše. Knjiga je puna tačnih istorijskih podataka i vrtloga emocija.

Nije zanemaren ni NJujork tog doba, koji je važna figura u romanu", rekla nam je autorka povodom izlaska knjige.

Ketrin DŽonson i Nikola Tesla upoznali su se u osvit njegove velike naučne slave. Kao najbolji prijatelj njenog supruga Roberta, Tesla je bio rado viđen gost u domu DŽonsonovih. U Ketrininim dnevničkim zapisima navedeni su brojni detalji ove neobične, platonske ljubavi, oslikano je bujanje jedinstvene, iskrene naklonosti i učvršćivanje bliskog prijateljstva.

Takođe, iz njene perspektive sagledava se energični, zahuktali razvoj NJujorka i Amerike tog doba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)