ĐOKOVIĆ CITIRAO TESLU: Novak pronašao inspiraciju u liku jednog od najvećih umova u istoriji

Novosti online

25. 11. 2021. u 08:48

NOVAK Đoković još nije završio sezonu. Najbolji teniser sveta se priključio Dejvis kup timu Srbije u Inzbruku.

ЂОКОВИЋ ЦИТИРАО ТЕСЛУ: Новак пронашао инспирацију у лику једног од највећих умова у историји

FOTO: Tanjug/Arhiva Novosti

Nole na svakom koraku ističe koliko mu je važno i drago da igra za svoj nacionalni tim, pa je uneo i neverovatnu atmosferu u ekipu.

Svi pucaju od samopouzdanja, a kako i ne bi kad pored sebe imaju najboljeg tenisera sveta svih vremena.

Đoković donosi pozitivnu energiju na svakom koraku, a inspiraciju obično traži u liku i delu Nikole Tesla, jednog od najvećih umova u istoriji. 

Novak je objavio fotografiju na društvenim mrežama i citat Nikole Tesle.

- Bolest dolazi zbog mislenog pada. Čovek treba da bude sam svoj lekar. Ako nije tih iznutra, onda mu uzalud svi lekovi i najbolji lekari. Podsvest modernog čoveka je uzburkana kao nemirni okean sa velikim olujnim talasima. Podsvest prepuna utisaka čini da duša bude nemirna. Emocije tada ključaju poput erupcije vulkana. Bez rada na emocijama, duhovnost je samo kula od karata - postavio je Novak citat u kome se nastavlja:

Foto: Printskrin

 

- A šta je čovek bez mira u duši? Odvojen od božije blagodati, pokušava da uzaludno pronađe utehu u materijalnim stvarima. Tamo utehe nema, to je rupa bez dna. Još, još, daj još i na kraju ponovo praznina. Kada duša postane mirno more, bonaca, tada počinje isceljenje. Zapamtite to, to je zlatno pravilo. Izvor većina bolesti je u duhu, zato duh može da pobedi većinu bolesti - napisao je Đoković.

Podsećanja radi, Srbija svoje mečeve u Dejvis kupu igra 26. i 27. novembra protiv Austrije i Nemačke, a u četvrtfinale će se plasirati šest pobednika grupa i dva najbolja drugoplasirana tima.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!