DŽEJEV USPON NA PLATNU: Reditelj Nemanja Ćeranić o filmu o popularnom pevaču

A. P.

03. 12. 2021. u 13:15

FILM "Nedelja", biografska priča o nedavno preminulom pevaču Džeju Ramadanovskom, po scenariju Stefana Boškovića i u režiji Nemanje Ćeranića, na nedavnom konkursu Filmskog centra Srbije dobio je finansijsku podršku od 20 miliona dinara.

ЏЕЈЕВ УСПОН НА ПЛАТНУ: Редитељ Немања Ћеранић о филму о популарном певачу

Nemanja Ćeranić, Foto Privatna arhiva

Reditelj Nemanja Ćeranić otkriva, za "Novosti", koji delovi biografije popularnog pevača će se naći na ekranu.

- Bavimo se Džejevim odrastanjem, njegovim životom u popravnom domu, odlaskom u Austriju sa ocem, kao i njegov povratak i prvo zaljubljivanje. Film se završava sa Džejevom prvom snimljenom pesmom - kaže reditelj.

A kakav će biti "filmski Džej"?

- Dečak koji želi da ostvari svoj "američki san" - sumira Ćeranić i objašnjava zašto je, po njemu, Džej zaslužio da bude ovekovečen i na filmu.

- Njegovo odrastanje je refleksija njegovih pesama. Moguće da je možda rano, ali dok film izađe pred publiku proći će još dve godine.

Džej Ramadanovski, Foto V. Danilov

Na pitanje ko će u filmskoj "Nedelji" igrati Džeja, Ćeranić nam otkriva:

- Sigurno neki talentovani mladi glumac naturščik. Tek treba da se radi kasting. Rano je još i da pričamo o datumima snimanja. Neophodno je da se prvo sve dobro pripremi, a i da se još radi na scenariju.

Komisija FCS koja je odabrala "Nedelju" na konkursu za sufinansiranje dugometražnih igranih filmova, u svom obrazloženju, navela je da se radi o "potencijalnom bioskopskom hitu". Iz njihovog saopštenja može se naslutiti i da ćemo Džejevu biografsku priču gledati i na televiziji.

- U prilog podršci ovom projektu dodatno govori činjenica da su producenti u ozbiljnim pregovorima sa televizijskim emiterom, spremnim da finansijskom podrškom omogući ostatak sredstava neophodnih za njegovu realizaciju - zapisali su članovi komisije FCS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024