PREMIJERNO "SPORTSKO SRCE": Novi naslov 4. decembra u Zvazdara teatru, u režiji Milana Karadžića

V.V.S.

01. 12. 2021. u 16:21

JUBILARNA , devedeseta premijera "Zvezdara teatra" na repertoaru kuće je 4.decembra : drama "Sportsko srce" Đorđa Milosavljevića biće izvedena na sceni "Danilo Bata Stojković" , u rediteljskoj postavci Milana Karadžića.

ПРЕМИЈЕРНО СПОРТСКО СРЦЕ: Нови наслов 4. децембра у Зваздара театру, у режији Милана Караџића

foto:Jakov Simović

- Ovaj komad je, uslovno govoreći, sportska priča. A, zapravo, je priča koja će se od finalne utakmice svetskog prvenstva pretvoriti u utakmicu našeg mentaliteta i naravi i svega što optrećuje ovaj, takozvani, region. Fudbal je povod, dok je suština nešto sasvim drugo, što doživljavamo svaki dan. Sport (koji je najuticajniji i najincidentniji) ubrzo se pretvara u politiku, kao što se kod nas manje- više sve ispolitizuje - kaže povodom nove predstave u Zvezdara teatru direktor Dušan Kovačević.

Pisac Đorđe Milosavljević objasnio je da je ideja za tekst zaista nastala nastala u vreme kada se igrala finalna utakmica između Francuske i Hrvatske, ističući da će se pred publikom naći drama o "jednom prezrenom,osramoćenom i odbačenom ocu, njegovoj otuđenoj ćerki, kumu očajnom do destruktivnosti, advokatici razočaranoj do mahnitosti,kao i ćerkinom momku,odraslom na Dedinju..."

- Ono što me najviše privuklo ovom komadu je sudar različitih svetova, autentičnost likova i raspon od tragičnog do komičnog u priči - ističe reditelj Milan Karadžić. - Sukobljavaju se jedan pretenciozan, snobovski, umišljen svet sa stradalnim, ali autentičnim svetom skorojevića, što istovremeno proizvodi i tragične i komične efekte. Preokreti u sudbini likova su više nego izazovni za glumce..

Igraju Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Aleksandar Đurica, Nela Mihailović i Nikola Šurbanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)