AMBIJENTALNI "KISEONIK": Autorski projekat niške glumice Dragane Jovanović

V.V.S.

23. 11. 2021. u 18:31

GLUMICA ansambla niškog Narodnog pozorišta Dragana Jovanović odigraće ambijentalnu predstavu "O2 (Kiseonik)", u četvrtak 25. novembra, u podne u parku "Čair". Ona je i režirala predstavu, u kojoj igra i Tatjana Nikolić.

АМБИЈЕНТАЛНИ КИСЕОНИК: Ауторски пројекат нишке глумице Драгане Јовановић

Narodno pozorište Niš

Predstava će biti izvedena u okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" koja počinje Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i koju zajedničkim snagama izvode Centar za devojke i Savez niških glumaca.

Kako se najavljuje, naziv "O2 (Kiseonik)" predstavlja nasušnu potrebu za kisenikom, za opstankom i slobodom. Predstava se sastoji iz šest slika, u kojima se govori o ženi, njenom društvenom položaju, potrebama, nasilju, zdravlju, potrebom za slobodom i brigom za očuvanje planete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković