CEO OPUS EMIRA KUSTURICE: Ciklus "Velikani svetskog filma" u Kinoteci

A. P.

19. 11. 2021. u 15:10

CIKLUS "Velikani svetskog filma" u Jugoslovenskoj kinoteci ovog meseca je posvećen reditelju Emiru Kusturici.

ЦЕО ОПУС ЕМИРА КУСТУРИЦЕ: Циклус Великани светског филма у Кинотеци

Foto Kinoteka

Biće to izuzetna prilika da se u kontinuitetu sagleda opus slavnog filmskog autora, a svakako u svetu najpoznatijeg filmskog umetnika sa ovih prostora, nagrađivanog u Kanu, Veneciji, Berlinu.

Reviju, večeras u 18.00, otvara Kusturičin debitantski film "Sjećaš li se Doli Bel" (1981), kojem se ove godine navršava 40 godina od nastanka. Biće prikazana digitalno restaurirana kopija ovog filma, koji je Kinoteka dobila ljubaznošću JP "Filmski centar Sarajevo", institucije koja je i podržala realizaciju ove filmske retrospektive. Do 25. novembra slede "Otac na službenom putu" (1985), "Dom za vešanje" (1988), Arizona Dream i dalje redom sve do igranog filma "Zavet" (2007) i dokumentarca "Maradona" (2008).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)