NAGRADA STRUČNOG ŽIRIJA: Najbolja predstava na Borinim pozorišnim danima „Ana Karenjina” novosadskog teatra

J. S.

28. 10. 2021. u 09:25

NAGRADA stručnog žirija za najbolju predstavu u celini na 41. Borinim pozorišnim danima pripala je pozorištu Ujvideki sinhaz (Novosadsko pozorište) za predstavu „Ana Karenjina”.

НАГРАДА СТРУЧНОГ ЖИРИЈА: Најбоља представа на Бориним позоришним данима „Ана Карењина” новосадског театра

Foto: Novosadsko pozorište

Nakon odgledane poslednje takmičarske predstave na 41. Borinim pozorišnim danima, noćas je saopštena odluka stručnog žirija, koji je zasedao u sastavu Milena Pavlović, glumica, Vladimir Lazić, reditelj i Zoran Maksimović, teatrolog.

Stručni žiri je pored nagrade za najbolju predstavu dodelio i nagradu za najbolju mušku ulogu, koju je dobio Arpad Mesaroš za ulogu Vronskog u predstavi „Ana Karenjina” Novosadskog pozorišta (Ujvideki sinhaz)

Nagrada „Borisav Stanković” za najbolju žensku ulogu pripala je Marti Bereš za ulogu Ane Karenjine u predstavi „Ana Karenjina” Novosadskog pozorišta. Nagrada za dramaturgiju pripala je ansamblu Regionalnog pozorišta Novi Pazar i Zlatku Pakoviću za dramatizaciju romana „Ako dugo gledaš u ponor” Enesa Halilovića

Nagrada „Radoslav Radivojević” za najbolju predstavu po oceni publike pripala je takođe  Regionalnom pozorištu iz Novog Pazara za predstavu „Ako dugo gledaš u ponor”.

U takmičarskom programu festivala nije se našla Nečista krv Narodnog pozorišta u Beogradu kojom je festival trebalo da bude otvoren, jer je otkazana zbog bolesti člana ansambla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)