BITNO JE KOLIKO IZDRŽIŠ NA NOGAMA: Ivan Tasovac kakvog niste znali - od nadimka Pamela Anderson, do penzije na egzotičnom ostrvu

R. R.

29. 09. 2021. u 22:11

BIVŠI ministar kulture, pijanista i direktor Beogradske filharmonije preminuo je večeras u Beogradu u 55. godini.

БИТНО ЈЕ КОЛИКО ИЗДРЖИШ НА НОГАМА: Иван Тасовац каквог нисте знали - од надимка Памела Андерсон, до пензије на егзотичном острву

Foto: P. Milošević

Od trenutka kada se pojavio na našoj kulturnoj sceni dobio je veliku pažnju medija zbog nespornog muzičkog dara, a zahvaljujući veštini za provokaciju, dobrom imidži i publicitetu, uspeo je sebi da doda i ono što se na zapadu zove "self marketing", i da postane popularan i prepoznatljiv.

Svojevremeno je dao neobični intervju za "Novosti". čije delove prenosimo.

* Koliko iznosi vaša "rekordna" kilaža?

- Skoro 102 kilograma, a imao sam ih do pre mesec i po dana, pa sam odlučio da se malo dovedem u red. Mislim da ću sada ipak imati problem - zaboravio sam kako izgleda fenomenalna hrana dok nisam ušao u "Verdi".

* Od koga ste dobili nadimak Pamela Anderson?

- Od sebe. Nisam znao šta da odgovorim onima koji su mi postavljali glupo pitanje zašto sam se ofarbao u plavo, pa sam morao nešto da smislim. A nema nikakvog razloga ni što se farbam, ni što nosim minđušu. Što kažu kod mene u Hercegovini - eto, naspelo mi.

* Kako naši političari dolaze u BF - plaćaju karte ili ih dobijaju preko protokola, i ko je od njih pretplaćen na premijere?

- Ono što veoma poštujem je činjenica da niko od političara koji dolaze na koncerte nije zvao iz kabineta, niti tražio besplatne karte. Mi imamo pretplatnike među njima već mnogo godina, kao što su Lejla Ruždić, Radomir Naumov, Milica Čubrilo, Radmila Hrustanović, Mirjana Božić, Nebojša Bakarec, Đorđe Bobić... Ali, vrlo često dolaze i Mićunović, Božidar Đelić, Gorica Mojović.

* Da li to znači da, recimo, premijer Koštunica lično pozove blagajnu i pita za karte?

* Kako biste se preporučili putem oglasa?

- Svira po kućama, povoljno.

* Šta smatrate svojim najvećim adutom?

- Što rekao moj omiljeni "filozof" Roki Bilboa, "nije bitno koliko jako udaraš nego koliko udaraca možeš da istrpiš i da ostaneš na nogama". Mislim da je moj najveći adut to što sam u stanju da mnogo puta krećem potpuno iz početka.

* Gde najviše ostavljate novac?

- Po kafanama i restoranima. Tu nekako uopšte ne razmišljam.

* Koju muziku slušate u kafanama?

- Sigurno ne onu koja se sluša na Kolarcu. Bilo je božanstveno na večeri posle koncerta dirigenta Zubina Mehte. Doveo sam Tomu i "Blek panterse" i napravili smo potpuni "karambol", a noć se završila tako što im je Mehta dirigovao viljuškama.

* Kako vidite sebe kroz pedeset godina?

- Jao, to sam čekao! Na nekom vrlo egzotičnom ostrvu, može to biti negde u Aziji, na nekoj divnoj jahti kako pecam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović