IZLOŽBA "POZDRAV IZ ZEMUNA": U Galeriji "Nar" radovi inspirisani bogatom arhitekturom i dunavskom obalom

V.V.S.

28. 09. 2021. u 15:04

U ORGANIZACIJI "Udruženje - Zbirka akvarela i pastela "Vojislav Perović" ( a u okviru manifestacije "Dani evropske baštine 2021.) u novoj galeriji "Nar" otvorena je izložba "Pozdrav iz Zemuna".

ИЗЛОЖБА ПОЗДРАВ ИЗ ЗЕМУНА: У Галерији Нар радови инспирисани богатом архитектуром и дунавском обалом

Galerija "Nar"

Za izložbu su odabrani radove koji nose sve odlike autentičnih, individualnih poetika i odslikavaju kreativni stav i prepoznatljiv rukopis umetnica Ljiljane Bursać, Valentine Savić, Nine Stanković, Nataše Bojanić.

Njihova istraživanja prelila su se i u oblast suvenira - umetničkog oblikovanja prigodnih malih formi, oblikovanih u glini, porcelanu. Na tim utilitarnim predmetima transponuju prepoznatljive motive, kadrove sa zemunski ulica, obale, arhitektonska zdanja u duhu svojih poetika.

Poseban segment izložbe su akvareli Vojislava Perovića sa temom Zemuna, reprodukovani na razglednicama, printovima manjeg formata, kao i na kalendaru za 2022. godinu sa dvanaest reprodukcija sa zemunskim motivima - prigodno za svaki mesec.

Ovom izložbom organizatori žele da na popularan način afirmišu kulturnu baštinu : najatraktivnije zemunske arhitektonske objekte, delove grada kao i detalje arhitektonske plastike, pitoresknost ulica i dunavske obale, svedene na simbol, znak, uspomenu, sećanje na Zemun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista