KUĆA LEGATA PREDSTAVLJA POSTAVKU ZORANA TEŠANOVIĆA: Stilizovana slikarska avantura

M.A.K.

22. 09. 2021. u 18:10

UMETNIK koji se poslednjih decenija više puta predstavio samostalnim izložbama u najznačajnijim galerijama u zemlji - Zoran Tešanović, svoje nove radove izložio je u Kući legata, na postavci "Molekul lepše budućnosti".

КУЋА ЛЕГАТА ПРЕДСТАВЉА ПОСТАВКУ ЗОРАНА ТЕШАНОВИЋА: Стилизована сликарска авантура

Kuća legata

- Njegova umetnost je već duže od tri decenije pročišćeno zaveštanje s jedne strane, tradicije iskošenog osmatranja sveta, a sa druge i suptilne nadgradnje opštih okolnosti - beleži porfesor Nikola Šuica. - Budnost sa snoviđajnim uklapanjima i iznenađenjima bliskih razotkrivanju podsvesti. Pitoreskna i stilizovana avantura suočenih kontrasta slikarski je dosledno utemeljena ka kolopletu predmetnih opažajnih dokaza.

Rođen 1961. godine u Zrenjaninu, Tešanović je slikarstvo završio na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu  u klasi Radomira Reljića, a potom je na istom fakultetu završio i poslediplomske studije. Radovi mu se nalaze se u važnim privatnim i muzejskim kolekcijama, a nosilac je i nekoliko značajnih nagrada i  priznanja  iz oblasti likovnih umetnosti. Radi i živi u Sečnju, kao slobodni umetnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)