GOST ENES HALILOVIĆ: Dobitnik nagrade "Meša Selimović" gost na večeri poezije na Kosančićevom vencu

V.V.S.

14. 09. 2021. u 13:52

U OKVIRU manifestacije "Večeri na Kosančiću" 21. septembra gost će biti Enes Halilović (dobitnik nagrade "Meša Selimović") koji će se predstaviti publici čitanjem svoje proze i poezije u nastajanju, a biće reči i o književnikovim najnovijem romanu "Ljudi bez grobova" - kao i o sudaru književnosti i sudbine pojedinca, o tišini žrtve, opomenama i opomenutima.

ГОСТ ЕНЕС ХАЛИЛОВИЋ: Добитник награде Меша Селимовић гост на вечери поезије на Косанчићевом венцу

Večeri na Kosančiću

Moderator razgovora je Milena Đorđijević. Svi koji nisu u prilici da dođu na Kosančićev venac, program mogu pratiti uživo i onlajn preko zvanične fejsbuk stranice Narodne biblioteke Srbije, kao i u odloženom terminu - preko jutjub kanala.

Večeri na Kosančiću obnavljaju se u godini kada se obeležava osam decenija od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog gotovo celokupnog knjižnog fonda u Drugom svetskom ratu. Ciklus se obnavlja sa ciljem povratka pisaca, književnosti i čitalaca, kao i drugih umetničkih stvaralaca, na Kosančićev venac, upoznavanja publike sa delima u nastajanju naših najznačajnijih umetnika. Na taj način, Kosančićev venac - poručuju organizatori - postaje prostor sećanja, obnove i stvaranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati