"HAZARSKI REČNIK" U ČUVENOM ESKORIJALU: Ansambl Narodnog pozorišta gostuje sa baletskom predstavom na festivalu u Madridu

A. V. V.

03. 09. 2021. u 16:15

BALETSKA predstava "Hazarski rečnik - Lovci na snove" u izvođenju Narodnog pozorišta gostuje danas u glavnom gradu Španije.

ХАЗАРСКИ РЕЧНИК У ЧУВЕНОМ ЕСКОРИЈАЛУ: Ансамбл Народног позоришта гостује са балетском представом на фестивалу у Мадриду

Foto Promo

Naš ansambl će u Madridu nastupiti u okviru muzičkog festivala Festival de Verano de Escorial, gde će imati čast da izvedu predstavu u vekovnom sedištu španskih kraljeva - Auditorijumu u Eskorijalu.

Reč je o manifestaciji koja svake godine okuplja umetnike iz celog sveta, a ove 2021, prvi je festival koji je otvorio vrata umetnicima i publici. U baletu će nastupiti Sonja Vukićević, Sanja Ninković, Milica Jević, Tijana Šebez, Mina Radoja, LJiljana Velimirov, Maja Stojakov, Milena Ogrizović, Dejan Kolarov, Milan Rus, Igor Pastor, Nikola Bjanko, Hoze Iglesijas, Miloš Živanović i Antonio Bibo.

Balet "Hazarski rečnik - Lovci na snove "premijerno je izveden na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u maju 2018. godine, prema romanu Milorada Pavića, u režiji Livije Pandur i koreografiji Ronalda Savkovića. Muziku za balet priredio je Miroslav Bako. Ovaj jednočini balet, u koprodukciji Narodnog pozorišta i Madlenijanuma, ujedno, predstavlja i omaž čuvenom slovenačkom i evropskom pozorišnom reditelju Tomažu Panduru (1963-2016) koji je dramsku predstavu "Hazarski rečnik" postavio 2002. godine na sceni beogradskog Sava centra.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)