PREMIJERA "NEČISTE KRVI" U VRANJU: Film se u rodnom gradu Bore Stankovića emituje u dva termina

J.S.

28. 08. 2021. u 19:11 >> 19:35

PRED vranjskom publikom večeras u 20 sati premijerno je prikazan film "Nečista krv – greh predaka".

ПРЕМИЈЕРА НЕЧИСТЕ КРВИ У ВРАЊУ: Филм се у родном граду Боре Станковића емитује у два термина

Foto: J.S.

Deo glumačke bio je na prijemu kod gradonačelnika Vranja.

Za sve njih je premijera u rodnom gradu Bore Stankovića veliki izazov, a i publika je pokazala veliko interesovanje za film koji se večeras emituje u dva termina, od 20 i od 22 sata.

Foto: J.S.

 

Najveće interesovanje publike koja se okupila ispred crvenog tepiha, očekivano, izazvala je glumica Katarina Radivojević.

Katarina je u razgovoru sa gradonačelnikom pokazalo veliko poznavanje istorije grada i izrazila želju da sutra obiđe neke znamenitosti.

Film je rađen po scenariju Vojislava Nanovića, koji je adaptirala Milena Marković. Za scenografiju je bio zadužen Milenko Jeremić, koji je sa svojim timom za potrebe filma izgradio rekonstrukciju Vranja iz 19. veka, dok je veličanstvene kostime epohe kreirala kostimografkinja Marina Medenica.

Foto: J.S.

 

Producent filma je Snežana van Hauvelingen, a film je nastao u produkciji "This and That Productions". Film je do sada već nagrađen kao najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, kao i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, za scenaristu Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna