SUZE KOLEGE U JUTARNJEM PROGRAMU ZBOG LANETA GUTOVIĆA: Nisi smeo da nas napustiš, fali još jedan čin

Novosti online

26. 08. 2021. u 16:33

GLUMAC Aleksandar Dunić, koji je bio Ćirko u seriji "Bela lađa", zaplakao je u programu uživo zbog kolege Milana Laneta Gutovića koji je juče preminuo nakon teške bolesti.

СУЗЕ КОЛЕГЕ У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ ЗБОГ ЛАНЕТА ГУТОВИЋА: Ниси смео да нас напустиш, фали још један чин

Foto: Printskrin/ilustracija

O Lanetovom liku i delu Dunić je govorio u jutarnjem programu televizije Prva, i rasplakao se na sam pomen imena velikog glumca.

- Voleo bih da je ovo njegova velika šala, Lane je bio veliki glumac i bio je divan čovek. On je komediju doživljavao kao vrhunski izraz, kao nešto veće od tragedije i drame. Nešto što je superiorno, smeh je osobina bogova koji su sposobni da se osmehnu i sebi i životu. On je to maestralno radio, ali ja sam voleo njegovu ljudsku dimenziju, bio je sam, svoj, osoben, snažan, jak, nije bio slabić, bio je sposoban da se i suprotstavi, kaže mišljenje i po cenu da ga košta. Nije bio konformista, licemer i to je velika stvar. Bio je autentičan, niko nije ličio na njega. Blistava zvezda se ugasila. Živeće dok bude živelo sećanje na njega - rekao je glumac.

Dunić je rekao i da su uprkos pričama da je prek čovek i težak za saradnju rekao da Milan Lane Gutović nije bio prek.

- Nije bio prek, nego je morao da ima i fokus na sebe i deo svoje intime, morao je da odvojio deo za sebe da bi dao nama. Verujem da je sve želeo, ljudi su ga obožavali i hteli da provode vreme sa njim, a on je morao da se prikupi u tom davanju. Morao je da odvoji vreme za sebe da bi dao nama. Nikad nisam imao loših iskustava sa njim, tačno je znao ko je ko i šta je šta - dodaje on.

Glumac je rekao i da se Lane pitao nikada ne bi došlo ni do njegovog gostovanja, emisija i tekstova.

- On je rastao na epskoj poeziji i tradiciji i imao je stih "boj se onog koji je svikao mreti bez golema jada". Skromnost ga je krasila, on želi da bude u porodičnoj grobnici i bio je porodičan čovek i ljude koje je voleo zaista je voleo - istakao je on.

Dunić je rekao i šta bi mu sada poručio da zna da ga gleda.

- Nisi smeo da nas napustiš. Juče kada sam ovo čuo imao sam utisak da se radi o lošem komadu, kao da fali još jedan čin. Nešto fali. Prosto trebalo je, spremao se da snimi još jednu seriju, verovatno bi tako posle ušao u mir, da promišlja o životu, umetnosti... mnogo je radio, mnogo je trčao i negde je taj smiraj falio. Ja lično mislim da je Šojić bio njegova doktorska disertacija. Čudio sam se ljudima s FDU kako ne razmišljaju o tome kako nekim glumcima treba dati doktorat. Ja bih ga pozvao i rekao:,,Gospodine Gutoviću, vi ne znate da ste doktorirali." Ja sam njega video dva puta uživo, da neko ulazi u ulogu kao u svoje cipele. To je bila velika sreća. 80 epizoda je igrao i držao milionsko gledalište uz sebe. Svi smo mi tu igrali malo, ali oni su svi gledali Laneta, da se ne lažemo - rekao je Dunić u Jutarnjem programu na Prvoj televiziji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)