VITEZOVI KOD MANASIJE: "Dani srpskoga duhovnog preobraženja"

Z. GLIGORIJEVIĆ

17. 08. 2021. u 09:45

DESETODNEVNA tradicionalna manifestacija "Dani srpskoga duhovnog preobraženja" u Despotovcu, od Preobraženja do Velike Gospojine, i ove godine ponudiće bogat kulturno-umetnički i naučni program.

ВИТЕЗОВИ КОД МАНАСИЈЕ: Дани српскога духовног преображења

Foto Z. Gligorijević

U četvrtak, 19. avgusta, u 18 sati, u Narodnoj biblioteci "Resavska škola" biće predstavljen zbornik sa naučnog skupa "Srednji vek u srpskoj nauci, istoriji, književnosti i umetnosti", koji će biti organizovan onlajn i sa grupom naučnih radnika koji će prisustvovati skupu. Manifestaciju će zvanično, u 20 sati, na Trgu despota Stefana Lazarevića otvoriti Hor "Svetog Đorđa" iz Beograda.

ATRAKCIJA Viteške borbe , Foto Z. Gligorijević

- Predvideli smo koncerte za sve uzraste, pozorišne predstave, izložbu radova nastalih na likovnoj koloniji "Resava 2021", izložbu neobičnih, ali izvanrednih radova Joškina Šiljana, a samostalnom izložbom odužićemo se Radoslavu Raki Stojanoviću, slikaru i umetničkom pedagogu iz Plažana. I ove godine će 26. avgusta u gradskom parku biti organizovana smotra narodnog stvaralaštva, za koju se do sada prijavilo preko 20 izlagača - navodi predsednik Organizacionog odbora festivala Momčilo Vuksanović-Moma Brada, osnivač slikarske kolonije "Resava".

Sedmi viteški festival "Despot Stefan Lazarević-Džast aut" biće održan od 27. do 29. avgusta, a u viteškom selu iznad manastira Manasije vitezovi će se nadmetati i prikazati srednjovekovne zanate i veštine. Učestvovaće više od 200 vitezova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a