ČOVEK IZ NEHATA: Promocija novog romana Gorana Gocića

D. B. M.

16. 08. 2021. u 15:16

ROMAN "Čovek iz nehata" Gorana Gocića biće predstavljen beogradskoj publici u četvrtak (19. avgusta) u knjižari Delfi SKC u Beogradu. O knjizi će razgovarati filmski reditelj Zlatko Pranjić i autor Goran Gocić.

ЧОВЕК ИЗ НЕХАТА: Промоција новог романа Горана Гоцића

Laguna

"Čovek iz nehata" je priča o Beograđaninu koji uporno beži od sukoba sa ocem, od Majčice Es, a ponajviše od sebe. Mada raspet između zgražavanja i čežnje, ipak se svima neprekidno vraća. Na letu iz Njujorka ka očevoj samrtničkoj postelji upoznaje hroničnog nomada nalik sebi. Poslednja stanica tragikomične odiseje ova dva bića izbačena iz ravnoteže jeste Srbija na početku milenijuma.

Treći Gocićev roman govori o sećanjima s kojima živimo i osećanjima od kojih umiremo, o američkim gazdama i ruskim bludnicama. Baš na jubilej sedam vekova "Božanstvene komedije", u "Čoveku iz nehata" zatičemo paket aranžman kroz pakao, čistilište i raj tranzicije, koja nikako da se okonča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SVET GLEDA I NE VERUJE: Novak Đoković i Karlos Alkaraz izašli na večeru pred međusobni meč koji će pratiti cela planeta (FOTO/VIDEO)