NAGRADA "PAVLE VUISIĆ" LJILJANI BLAGOJEVIĆ:Priznanje za izuzetan doprinos umetnosti glume biće uručeno na "Filmskim susretima" u Nišu

V.V.S.

03. 08. 2021. u 21:23

DOBITNICA ovogodišnje nagrade "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima je LJiljana Blagojević - saopštilo je danas Udruženje filmskih glumaca Srbije.

НАГРАДА ПАВЛЕ ВУИСИЋ ЉИЉАНИ БЛАГОЈЕВИЋ:Признање за изузетан допринос уметности глуме биће уручено на Филмским сусретима у Нишу

Arhiva Novosti

Priznanje se sastoji od plakete sa likom Pavla Vuisića, monografije i dokumentarne filmske istorije o dobitniku, a već tradicionalno biće uručeno na otvaranju Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma "Filmski susreti" u Nišu. Ovogodišnja dobitnica debitovala je 1978. godine epizodnom ulogom u filmu "Boško Buha" reditelja Branka Bauera, a prvu glavnu ulogu ostvarila je u filmu Emira Kusturice "Sjećaš li se Doli Bel" (1981). Do sada je snimila više od 50 filmova.

Prvakinja je Drame Narodnog pozorišta u Beogradu i na sceni je do sada ostvarila više od 60 uloga klasičnog i savremenog repertoara. Trenutno snima film i seriju "Heroji Halijarda" reditelja Radoša Bajića, pojaviće se i u kriminalističkoj seriji "Kljun" Jelene Gavrilović i Uroša Tomića.

Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, među kojima su nagrade "Žanka Stokić", "Sergej Bondarčuk", "Carica Teodora", "Joakim Vujić", "Zlatni beočug" i "Zlatna antena".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)