OTVOREN "PRIVATNI ETAR" U PRODAJNOJ GALERIJI "BEOGRAD": Izložba slika velikog formata Vladimira Miljkovića do 9.avgusta

V.V.S.

22. 07. 2021. u 15:02 >> 12:19

IZLOŽBA pod nazivom "Privatni etar" Vladimira Miljkovića (1994) otvorena je u Prodajnoj galeriji "Beograd", a posetiocima će biti dostupna do 9. avgusta.

ОТВОРЕН ПРИВАТНИ ЕТАР У ПРОДАЈНОЈ ГАЛЕРИЈИ БЕОГРАД: Изложба слика великог формата Владимира Миљковића до 9.августа

Privatna galerija "Beograd"

Miljković je diplomirao i doktorirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Kao stipendista Erazmus programa doktorirao na Jan Matejko Art Academy Krakow, Poljska. Izlagao je na dve samostalne (Wessenhoe Nirnberg, Nemačka 2021 i Kuća Kralja Petra, Beograd 2019),kao i brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Krakov, Njujork, Beograd).

Najnoviji ciklus radova pod nazivom "Privatni etar" čine slike velikog formata ekspresivnog gesta i naglašenih kolorističkih kolizija u tradicionalnoj tehnici ulja na platnu koje autor opisuje kao "refleksiju ljudske nemoći, ali su one ujedno i prikaz savremenog čoveka i njegovog duhovnog potencijala". Složene figurativne kompozicije gotovo monumentalnih razmera predstavljaju neku vrstu unutrašnjeg portreta ili autoportreta (alter ega), gde su lica prikazanih aktera analitički "raslojena", deformisana ili zamagljena u težnji da se prikaže suštinska priroda, karakter ili emocija na svom izvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati