BESPLATAN KONCERT NA KOLARCU: Deca sviraju i pevaju sa svetskim muzičarima

V.C.S.

15. 07. 2021. u 16:59

BESPLATAN koncert "Muzika stvara ljude" biće održan 25. jula, u 11.30 sati, u sali Kolarčeve zadužbine, u Beogradu.

БЕСПЛАТАН КОНЦЕРТ НА КОЛАРЦУ: Деца свирају и певају са светским музичарима

Foto: V. Danilov

Koncert se organizuje pred kraj muzičkog kampa za decu "Muzika nade", koji se održava u OŠ "Lazar Savatić" u Zemunu, a organizatori su NVO Praksis i Udruženje muzičke umetnosti (MAP).

Na koncertu će se, kažu organizatori, predstaviti 150 dece stare između 12 i 16 godina iz Bujanovca, Surdulice, Leskovca, Kraljeva, Ćuprije i Beograda. Osim dela velikana svetske muzike, oni će pokazati i kako neguju domaću folklornu tradiciju i kreiraju obrade drugih stilova i žanrova. U pomoć će im priteći ugledni međunarodni muzičari, dirigent Jose Angel Salazar Marina (Venecuela/Grčka), trubač Serhio Arue Domingo (Španija) i perkusionista sa Kraljevskog konzervatoriuma u Madridu Manuel Perez Delgada.

Muzički kamp deo je projekta "Sutra počinje danas", koji MAP već drugu godinu za redom sprovodi u partnerstvu sa NVO Praksis, a finansira ga Delegacija EU u Srbiji u sklopu programa "Podrška civilnom društvu 2018". Projekat se bavi problemom socijalne isključenosti dece iz marginalizovanih zajednica, sa ciljem otklanjanja predrasuda i diskriminacije u ranom uzrastu i osnaživanja dece i mladih da se uključe u razvoj politika koje imaju uticaj na njihov život.

Organizatori pozivaju građane da obezbede besplatne karte unapred na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024