MUZIČKI SPEKTAKL PREPUN EMOCIJA: veličanstven koncert operske pevačice Milice Ilić, posle mnogo godina, u Paraćinu

Z. RAŠIĆ

12. 07. 2021. u 12:05

NIJE bilo spektakularnijeg načina da paraćinsko pozorište posle godinu i po dana širom otvori vrata za publiku nego što je to bio sinoćni koncert sugrađanke - operske umetnice Milice Ilić, koja je nastupala na najprestižnijim svetskim scenama, pevala u Operi Australije, imala turneje u Italiji, Švajcarskoj, širom Evrope, nastupala i u Kini...

МУЗИЧКИ СПЕКТАКЛ ПРЕПУН ЕМОЦИЈА: величанствен концерт оперске певачице Милице Илић, после много година,  у Параћину

Foto Z.Rašić

Epidemija kovida zaustavila je privremeno njeno svetsko putešestvije, pa je Ilićeva trenutno u Srbiji, u rodnom gradu, uspela da prvi put u svojoj karijeri nastupi - kod kuće.

Sa italijanskim nazivom Viaggio della vita, ovaj koncert je bio Miličino životno putovanje kroz muziku sa mnogo različitih arija na repertoaru, segmenata iz opera najpoznatijih kompozitora, kojima je operska diva provela oduševljenu publiku kroz zemlje u kojima je boravila i radila - od Španije, Francuske, Italije, preko Nemačke i Engleske, do Australije... I pesmom, na kraju koncerta, umetnica se vratila u svoju zemlju, otpevavši svima poznatu kompoziciju "Ovo je Srbija".

Oficijalni deo koncerta, dostojan prestižnih svetskih scena, imao je slobodniji nastavak kroz pravu emotivnu interakciju sa publikom tokom koje se umetnica prisno obratila

Paraćincima, pokazavši koliko joj znači to što peva u Srbiji i u svom rodnom gradu.

- Godinu i po dana zbog ove situacije sa epidemijom nisam nastupila, ovo je moj prvi koncert posle dugog vremena i to baš u Paraćinu. A najlepše je, zna se, kod kuće - kroz suze je izgovorila Ilićeva, što je izazvalo prave ovacije publike, posle čega je operska diva pevala i na bis. Koncert je završen ponovljenom kompozicijom "Ovo je Srbija", koju je Ilićeva pevala zajedno sa publikom i horom solo pevača OMŠ "Milenko Živković".

Foto Z.Rašić

Raskošan glas, muzički spektakl prepun emocija i koncert klasične muzike kakav publika u Paraćinu odavno nije doživela, epilog su prelepe večeri u organizaciji Kulturnog centra "Paraćin".

SVETSKA KARIJERA

JOŠ kao tinejdžerka 1996. godine Milica Ilić, prava Srpkinja i Paraćinka u srcu, u potrazi za boljim životom preselila se sa roditeljima najpre na Novi Zeland, a zatim u Australiju, gde je stekla prestižno muzičko obrazovanje: diplomirala je na konzervatorijumu u Brizbejnu. Pobeđivala je na mnogim međunarodnim takmičenjima, a kasnije se iz Australije preselila u Italiju (Milano) i nastupala na scenama širom Evrope i sveta. Ipak, operska pevačica nije propustila da istakne da se sa tajnama muzike i pevanja počela da upoznaje u Paraćinu, u Muzičkoj školi "Milenko "Živković", koja je pomogla i u organizaciji ovog koncerta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna