NEVOLJE U RAJU NA ZEMLJI: Premijera mini-serije "Beli lotos", 12. jula, na HBO

Jl. B.

09. 07. 2021. u 15:46

ŠTA može da pođe po zlu kada se pred vama u hotelu na Havajima prostiru kilometri plaža, plavo nebo i sunce?

НЕВОЉЕ У РАЈУ НА ЗЕМЉИ: Премијера мини-серије Бели лотос, 12. јула, на ХБО

Foto HBO

Naizgled ništa, ali zlo čeka junake ovogodišnje mini-serije "Beli lotos", koju premijerno pratimo od 12. jula, ponedeljkom, u 20.00, na HBO. Scenario i režiju šestodelne društvene satire potpisuje neobični Majk Vajt, koji je autor i HBO klasika "Prosvetljena".

"Beli lotos" prati sedmodnevni odmor gostiju u istoimenom izolovanom, luksuznom havajskom letovalištu, dok se opuštaju i podmlađuju u raju na Zemlji. Pridošlice su mahom Amerikanci različite imućnosti i karaktera. Najbrojniji su Mosbaherovi - izvršna direktorka tehnološke kompanije Nikol (Koni Briton), njen dobrodušni i slabašni muž Mark (Stiv Zan), kći studentkinja Olivija (Sidni Svini), povučeni sin tinejdžer Kvin (Fred Hečinger), kao i Olivijina najbolja prijateljica Pola (Britani O'Grejdi). Zatim, mladenci Šejn (Džejk Lejsi) i Rejčel Paton (Aleksandra Dadario), koji tako lepo izgledaju zajedno da niko ne primećuje koliko nisu prikladni jedno za drugo. A unaokolo po ostrvu luta Tanja Makvojd (Dženifer Kulidž), koja čvrsto drži urnu sa majčinim pepelom i pokušava da nađe smisao života. Sa osmehom ih uslužuju, i tolerantno slušaju nerazumne žalbe, menadžer hotela "Beli lotos" Armond (Mari Bartlet) i menadžer spa centra Belinda (Nataša Rotvel), koja je možda i jedina dobra osoba.

U prvom planu pratimo duhovite nezgode glavnih junaka, a u pozadini se raspliću odgovori na pitanja šta je potrebno da bismo bili srećni ako bogatstvo više nije dovoljno i na koje smo krajnosti spremni da bismo povratili osećaj kontrole. Dok posmatramo likove serije misleći kako se nikada nećemo naći na njihovom mestu, shvatamo kakvi su. Pored svih raskošnih "švedskih stolova" i skupih tretmana lica, "Beli lotos" nudi antropološku studiju na temu šta se događa civilizovanim ljudima kada ih pustite u divljinu.

Kako dani prolaze, naizgled savršeni turisti, veseli radnici hotela i sama destinacija počinju da pokazuju mračnu stranu. Kao i sa većine odmora, niko se ne vraća sa Havaja odmoran i duhovno podmlađen, a neko će se vratiti i u kovčegu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024