TEŠIN I JOVANOVIĆ DOBITNICI NAGRADA GRADA NIŠA: "Crna ptica" i "Luka" ovenčani priznanjima

D. B. M.

05. 07. 2021. u 18:00

NAGRADA grada Niša za najbolju knjigu za decu i mlade na srpskom jeziku uručena je na svečanosti u Gradskoj kući u Nišu. Nagrada "Maleni cvet" pripala je Aleksandri Jovanović za knjigu Crna ptica, objavljenu u izdanju "Kreativnog centra", i Srđanu V. Tešinu za knjigu Luka kaže, objavljenu u izdanju "Arhipelaga".

ТЕШИН И ЈОВАНОВИЋ ДОБИТНИЦИ НАГРАДА ГРАДА НИША: Црна птица и Лука овенчани признањима

Dušan Mitic Car

Odluku o nagradi jednoglasno je doneo žiri u sastavu Dragana Pešić Glavašević, profesor književnosti i bibliotekar (predsednica), dr Dušica Potić, profesor književnosti za decu i književni kritičar, i Dejan Aleksić, pesnik, pisac za decu i urednik. Žiri je u saopštenju naglasio da su nagrađene knjige prve knjige ovih dvoje autora u ovom žanru:

- Specifičnost ovogodišnjeg izbora za nagradu vidljiva je u podatku da su i Jovanovićevoj i Tešinu ovo prve knjige u žanru literature za decu i mlade, što treba posebno da raduje, budući da smo u ovoj oblasti književnog stvaranja dobili dvoje novih, izrazito samosvojnih autora.

Nagradu grada Niša za najbolju knjigu za decu i mlade na srpskom jeziku uručila je gradska većnica za kulturu Adriana Anastasov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri