ZAJEDNO ČUVAJU KULTURNO BLAGO: Saradnja Galerije Matice srpske i Muzeja pozorišne umetnosti Srbije overena sporazumom

J. S.

30. 06. 2021. u 20:31

U GALERIJI Matice srpske u Novom Sadu danas je potpisan soprazum o saradnji između te institucije kulture i Muzeja pozorišne umetnosti Srbije. Sporazum su potpisale dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske i Vesne Burojević, direktorka Muzeja pozorišne umetnosti Srbije.

ЗАЈЕДНО ЧУВАЈУ КУЛТУРНО БЛАГО: Сарадња Галерије Матице српске и Музеја позоришне уметности Србије оверена споразумом

Foto: GMS

- Uspešna saradnja na realizaciji izložbe „Identitet(i). Predstave žena u srpskom slikarstvu (1918-1941)“, za koju je konzervatorski tim Galerije Matice srpske konzervirao i restaurirao nekoliko slika iz kolekcije Muzeja pozorišne umetnosti Srbije podstakla nas je da i na budućim projektima zajednički doprinesemo očuvanju i prezentaciji kulturnog nasleđa.-saopšteno je iz GMS.

Saradnja će biti nastavljena i tokom narednog perioda, sa ciljem zajedničkog rada na budućim projektima iz oblasti konzervacije, izložbene delatnosti i edukativnih programa.

Zajednički stav je da zajednički rad na realizaciji izložbe Identitet(i), na kojoj su predstavljena dela iz kolekcije nekoliko muzeja u zemlji, pokazala je neophodnost ostvarivanja saradnje između nacionalnih muzejskih ustanova sa ciljem očuvanja, izlaganja i interpretacije bogatog kulturnog i umetničkkog nasleđa u skladu sa savremenim muzeološkim praksama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna