PODELJENE NAGRADE: Završena 50. jubilarna filmska revija stvaralaštva dece i omladine Srbije

M. N. M.

27. 06. 2021. u 22:55

JUBILARNO 50. izdanje Revije filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije, koju organizuje Centar amaterskog filma Srbije, a koja je po drugi put (u režiji pandemije) održana onlajn, umesto u Kinoteci, završeno je u nedelju dodelom nagrada.

ПОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ: Завршена 50. јубиларна филмска ревија стваралаштва деце и омладине Србије

Arhiva

Tradicionalna smotra radova mladih filmadžija ove je godine predstavila 37 filmova među kojima su, po rečima direktora Revije - Vladimira Anđelkovića, bila 22 ostvarenja osnovaca i 15 onih čiji su autori srednjoškolci. Žiri kojim je predsedavao Zoran Stefanović, scenarista i producent, a u kome su bili i pisac i filmski pedagog Gradimir Stojković, reditelj animiranih filmova dr Snežana Trstenjak, etnolog-antropolog dr Marko Stojanović i reditelj Strahinja Savić, Gran-pri festivala je dodelio filmu "Od jedan do pet" osnovca Lazara Bačkonje, a u kategoriji do 19 godina - Kiti Kadvanj i Norbertu Dudašu za film "Ogledalo naše duše".

Prvonagrađeni autori uzrasta do 15 godina su Simon Jegorović i Tamara Lukić za film "Slatki ukus pobede", te Željana Košanin u starijem uzrastu za film "Iza maske", drugu nagradu poneli su Dunja Bojičić i Vanja Jovančević za "Konkurs", odnosno Jakov Popov za film "Ovde treba napraviti malo reda", a treću - grupa autora filma "Od drugarstva nema lepšeg carstva", odnosno Petar Bačkonja za "Mravarenje".

Nagrada Etnografskog muzeja u Beogradu dodeljena je Danilu Ćurčiji za film "Vuna" i Kseniji Šaptović za film "Malo mesto velikih ljudi", a priznanje Etnološko-antropološkog društva Srbije grupi autora za film "Zub Zuu", odnosno Petru Bačkonji, za film "Filmovi Pančeva".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati