TURNEJA OPERE SANKT PETERBURGA: Gostuju u Narodnom pozorištu i Madlenijanumu

M. N. M.

26. 06. 2021. u 08:22

OPERA Sankt Peterburga ponovo gostuje u Beogradu, a turneju započinju večeras u Narodnom pozorištu, gde će od 20 časova izvesti Štrausovu operu "Elektra".

ТУРНЕЈА ОПЕРЕ САНКТ ПЕТЕРБУРГА: Гостују у Народном позоришту и Мадленијануму

Marat Shakhmametyev

Sutra u 19 časova u Operi i teatru Madlenijanum biće održan njihov gala koncert u dva dela, sa izvođenjima remek-dela svetske klasike, a u ponedeljak u 19 časova takođe u Madlenijanumu predstavljaju retko izvođenu operu Dargomižskog "Esmeralda"

Državni kamerni muzički teatar - Opera Sankt Peterburga jedno je od najpoznatijih i najboljih muzičkih pozorišta u Rusiji i van nje, čiji je osnivač i stalni umetnički rukovodilac, narodni umetnik Rusije Jurij Aleksandrov, poznat po svojim stvaralačkim eksperimentima i neočekivanim rediteljskim rešenjima. Trupu čine diplomci sanktpeterburškog konzervatorijuma koji nosi ime Rimskog-Korsakova, ali i mladi talenti koje Jurij Aleksandrov ume da pronađe širom Rusije. Sada već tradicionalno "Opera Sankt Peterburga" krajem sezone gostuje u našem gradu, čak i u vreme loše epidemiološke situacije nisu odustajali od svoje posete Beogradu, visoko ceneći mišljenje naše publike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)