SOMBORSKI FILMSKI FESTIVAL U ZNAKU ŠVEDSKOG FILMA: Na repertoaru 15 filmova, nagrada "Specijalni Ernest" Miri Banjac

D. B. M.

21. 06. 2021. u 17:34

TREĆI Somborski filmski festival biće održan od 13. do 16. jula 2021. godine, u organizaciji Kulturnog centra "Laza Kostić". Na repertoaru će se naći 15 filmova u pet selekcija: Glavni program, Selekcija mladih autora, Panorama švedskog filma, Kad bi Sombor bio Holivud i Filmski matine za decu, a selektor programa je Dejan Dabić.

СОМБОРСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ У ЗНАКУ ШВЕДСКОГ ФИЛМА: На репертоару 15 филмова, награда Специјални Ернест Мири Бањац

Foto V. Danilov

Selekcija Panorama švedskog filma realizovana je u saradnji sa ambasadom ove zemlje, i prikazuje ostvarenja iz savremene švedske kinematografije, čije su projekcije održane na značajnim evropskim filmskim festivalima tokom prethodnih godina.

- Radujemo se što će sedma umetnost obojiti pik leta u Somboru - kaže  Vesna Šašić, direktorica Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor i Somborskog filmskog festivala.

- Nastojali smo da, iz godine u godinu, unapređujemo ovu manifestaciju, da rastemo, i verujem da će ljubitelji filmova i festivala to prepoznati. Selekcije su napravili vrsni filmski radnici, nastojeći da obuhvate različite preferencije. Svako će prepoznati nešto po svom ukusu - od autorskih filmova do dokazanih i nagrađivanih ostvarenja. Naš cilj je da prvenstveno promovišemo domaće filmsko stvaralaštvo u najlepšim ambijentima, da okupimo filmadžije i priredimo im zavidan program.

Mira Banjac, legendarna glumica jugoslovenske i srpske kinematografije, ovogodišnja je dobitnica nagrade "Specijalni Ernest", za dosadašnji i budući doprinos dobrim filmovima. Treći somborski filmski festival biće otvoren filmom u njenu čast "Koncentriši se, baba" bosanskohercegovačkog reditelja i scenariste Pjera Žalice, u kome je legendarna Mira Banjac u glavnoj ulozi. Projekcija ovog filma biće održana u utorak 13. jula u 21 čas, u Atrijumu Gradske kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)