KULTURNO NASLEĐE EGIPTA U NBS: Na izložbi će biti prikazana kaligrafija, nakit iz antičkog vremena i artefakti islamske umetnosti

D. B. M.

17. 06. 2021. u 15:19

U NARODNOJ biblioteci Srbije u ponedeljak (21. juna) u podne biće otvorena izložba fotografija na kojima je prikazano egipatsko kulturno nasleđe.

КУЛТУРНО НАСЛЕЂЕ ЕГИПТА У НБС: На изложби ће бити приказана калиграфија, накит из античког времена и артефакти исламске уметности

Ambasada Egipta u Beogradu

Prisutnima će se obratiti Amr Aljovali, ambasador Egipta u Beogradu i pisac Vladimir Pištalo, direktor nacionalne biblioteke.

Postavka je podeljena u tri dela - kaligrafija, nakit iz antičkog vremena i artefakti islamske umetnosti. Iz egipatske ambasade poručuju da ova izložba potvrđuje rastuću saradnju egipatskog i srpskog ministarstva kulture i ide u susret predstavljanju Srbije i NBS na međunarodnom sajmu knjiga u Kairu,  koji će se održati od 30. juna do 14. jula.

Naša delegacija putuje u Kairo na poziv Generalne egipatske organizacije za knjigu.

Za otvaranje izložbe spremljena je i prezentacija tradicionalnih egipatskih čajeva, kafe i drugih pića, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)