THE NEKST ĐENERATION: U Šimanovcima se snima serija - “Složna braća”

J. BANjANIN

17. 06. 2021. u 10:12

MRAK burnih devedesetih godina, svojim prepoznatljivim humorom, pomešanim sa sarkazmom i ironijom, mogao je da razgrne samo Dr Nele Karajlić, sa legendarnom serijom "Složna braća".

THE NEKST ĐENERATION: У Шимановцима се снима серија - “Сложна браћа”

Foto V. Danilov

Četvrt veka kasnije, u hotelu "Evropa" u Šimanovcima, Nele snima seriju pod nazivom "Složna braća - The Nekst Đeneration".

Scenario od 12 epizoda potpisuje uz sina Srđana Jankovića, režija je poverena Miloradu Milinkoviću, a produkcija kućama ETM i "Telekom Srbija". Od jeseni, na Superstar TV, pratićemo naslednike starih likova, takođe predstavnike sva tri naroda, koji će sklapati dogovore i razne poslovne malverzacije u mirnodopskim uslovima.

- Igram junaka po imenu Bomba, koji je otišao u inostranstvo i sada može da "završi" svašta. Živi na veoma visokoj nozi i javlja se uvek sa različitih destinacija: Rim, Pariz, Mumbaj, Abu Dabi... Radi za sve strane i pomaže svima, naravno, za veliki novac - kaže Nenad Okanović, koji je i izvršni producent serije. - Dok sam sa Neletom radio kviz "Ja volim Srbiju", nagovorio sam ga da napiše nastavak "Složne braće", a korona nam je u tome pomogla, jer smo imali dosta vremena da radimo na scenariju. Ova serija nije rimejk nego nastavak, koji se odvija 25 godina kasnije.

Na maloj teritoriji Jugoslavije, koja nije podeljena između Srba, Hrvata i Muslimana, nalazila se kafana braće Halimić, čiji je vlasnik bio Fikret - Fiko (Vladimir Savčić Čobi).

Marko Gvero / Foto V. Danilov

Njegov sin, Kemo, koji se u pređašnjoj seriji nije nikada pojavio, sada je gazda, a njegov lik tumači Marko Gvero koji kaže da je došlo vreme da Kemo izađe na svetlost dana i postane vlasnik ugostiteljskog objekta "Složna braća".

- Zanimljivo, uzbudljivo i duhovito je biti na čelu ove kafane. Verujem da na obostrano zadovoljstvo, i nas i publike, radimo ovu seriju. Pomalo nas štiti naslov, jer smo sledeća generacija, ali ostali smo na tragu prvog serijala i zadržali taj stil. Nije se mnogo toga promenilo među braćom i problematika je dosta slična.

Nataša Ninković / Foto V. Danilov

VIKICA ĆOŠKOVIĆ - ŽENA BIZNISA

GLUMICA Nataša Ninković je, zbog uloge Viktorije Vikice Ćošković postala plavuša o kojoj kaže:

- Ona je žena biznisa, kojoj je lični interes na prvom mestu. Prodaje sve od fudbalera do deterdženata, šta joj padne pod ruku. Vikica je iz zapadne Hercegovine, iz Mostara i ima partnera Vinka (Ljubiša Savanović). Nele Karajlić je profesor mentaliteta i inspiraciju za moj lik sam pronašla upravo u mentalitetu koji mi je blizak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024