ATELJE 212 U ZAGREBU: Beogradski teatar gostuje na festivalu "Dani satire Fadila Hadžića"

V.V.S.

03. 06. 2021. u 15:59

NA sceni Satiričnog pozorišta "Kerempuh" 5.juna gostuje Atelje 212 na festivalu "Dani satire Fadila Hadžića" u Zagrebu, s predstavom "Lažljivica" Nikolaja Koljade (u prevodu Novice Antića) i režiji Stefana Sablića.

АТЕЉЕ 212 У ЗАГРЕБУ: Београдски театар гостује на фестивалу Дани сатире Фадила Хаџића

Atelje 212

Ovaj naslov poznatog savremenog ruskog pisca, uklapa se u repertoarsku politiku Ateljea 212, zasnovanu na praizvedbamam domaćih i stranih savremenih dramskih autora. Nikolaj Koljada, predstavnik "gvozdenog veka" ruske književnosti, jedan od u svetu najigranijih savremenih dramskih pisaca, a u ovoj drami izvlači iz mraka i osvetljava likove sa ruba, epizodiste koji ni u sopstvenom životu ne igraju glavne uloge.

Junakinje "Lažljivica" su dve starije žene ( u izvođenju Jelisavete Sablić i Gorice Popović), jedna drugoj neophodne, koje se sreću u malom, neuglednom provincijskom muzeju nacionalne istorije i nepotrebnih relikvija. Svađaju se, sumnjaju, negiraju i sećanja i živote jedna drugoj, dovode u pitanje istinitost i tvrdnji i postojanja svake od njih...Pred zagrebačkom publikom naći će se topla i duhovita priča o samoći, potrebi za prijateljem, prolaznosti i velikim snovima na sporednim kolosecima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili